Foto: majuska0606
Opäť ma prepadla chuť na niečo sladké, ale hlavne zdravé. Tak som sa nechala inšpirovať a vytvorila túto mrkvovú tortu. Je absolútne skvelá, odporúčam Zobraziť celý popisOpäť ma prepadla chuť na niečo sladké, ale hlavne zdravé. Tak som sa nechala inšpirovať a vytvorila túto mrkvovú tortu. Je absolútne skvelá, odporúčam každému vyskúšať
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Nastrúhame na jemnom strúžiku mrkvu. Rozmixujeme ovsené vločky na jemnú múku.
- 2
V miske som si vyšľahala vajcia a cukor, pridala ovsené vločky,škoricu a zázvor. Nezľaknite sa, zmes je tuhšia, ale taká má byť. Potom som pridala nastrúhanú mrkvu a mlieko a vymiešala krásnu jemnú konzistenciu. Nakoniec som pridala kypriaci prášok do pečiva.
- 3
Formu som vymastila kokosvým olejom a zmes tam vyliala. Dala som ju piecť na 180 stupňov, cca 40 minút, podľa rúry. treba piecť dovtedy pokiaľ nie je stred suchý.
- 4
Plnku som pripravila so stévie a tvarohu. 500 g tvarohu použijeme ako plnku. Osladíme stéviou a pridáme citrónvej šťavy podľa chuti. Cca 250 g tvarohu použijeme na potretie zvrchu.
- 5
Tortu po upečení, necháme vychladnúť a už vychladnutú prerežeme dlhým, ostrým nožom, či nitkou. Naplníme pripravenou zmesou tvarohu a priložíme hornú časť korpusu a potrieme zvrchu aj zboku tvarohom. Pred podávaním necháme cca 2 hodiny vychladiť v chladničke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu