Mrkvová torta

majuska0606 - fotkamajuska0606, 21. januára 2015

Opäť ma prepadla chuť na niečo sladké, ale hlavne zdravé. Tak som sa nechala inšpirovať a vytvorila túto mrkvovú tortu. Je absolútne skvelá, odporúčam Zobraziť celý popisOpäť ma prepadla chuť na niečo sladké, ale hlavne zdravé. Tak som sa nechala inšpirovať a vytvorila túto mrkvovú tortu. Je absolútne skvelá, odporúčam každému vyskúšať

10
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

2 poháre
3 ks
3 ks
1/2 pohára
1 čajová lyžička
1 čajová lyžička
1/2 šálky
750 g
1 lyžičku




Postup

  1. 1

    Nastrúhame na jemnom strúžiku mrkvu. Rozmixujeme ovsené vločky na jemnú múku.

  2. 2

    V miske som si vyšľahala vajcia a cukor, pridala ovsené vločky,škoricu a zázvor. Nezľaknite sa, zmes je tuhšia, ale taká má byť. Potom som pridala nastrúhanú mrkvu a mlieko a vymiešala krásnu jemnú konzistenciu. Nakoniec som pridala kypriaci prášok do pečiva.

  3. 3

    Formu som vymastila kokosvým olejom a zmes tam vyliala. Dala som ju piecť na 180 stupňov, cca 40 minút, podľa rúry. treba piecť dovtedy pokiaľ nie je stred suchý.

  4. 4

    Plnku som pripravila so stévie a tvarohu. 500 g tvarohu použijeme ako plnku. Osladíme stéviou a pridáme citrónvej šťavy podľa chuti. Cca 250 g tvarohu použijeme na potretie zvrchu.

  5. 5

    Tortu po upečení, necháme vychladnúť a už vychladnutú prerežeme dlhým, ostrým nožom, či nitkou. Naplníme pripravenou zmesou tvarohu a priložíme hornú časť korpusu a potrieme zvrchu aj zboku tvarohom. Pred podávaním necháme cca 2 hodiny vychladiť v chladničke.

Diskusia k receptu

valeri
tento recept sa mi veľmi páči. Nemohla by som namiesto mlertia ovsených vloček použiť ovsenú múku, ktorá sa bežne predáva ?
natascha1
Torta ma dostala, musí byť vynikajúca. Určite ju čoskoro vyskúšam.
anina6
veľmi sa mi páči tvoj recept, a možno cez víkend upečiem. už dlhšie sa chystám na takú mrkvovú tortičku alebo koláč. pekný večer.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia