Mrkvová torta
	        Autor receptu: majuska0606
	         
	        
	        Opäť ma prepadla chuť na niečo sladké, ale hlavne zdravé. Tak som sa nechala inšpirovať a vytvorila túto mrkvovú tortu. Je absolútne skvelá, odporúčam každému vyskúšať
| 		  
				  	  
				  	10 porcií  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Nastrúhame na jemnom strúžiku mrkvu. Rozmixujeme ovsené vločky na jemnú múku. 
 - V miske som si vyšľahala vajcia a cukor, pridala ovsené vločky,škoricu a zázvor. Nezľaknite sa, zmes je tuhšia, ale taká má byť. Potom som pridala nastrúhanú mrkvu a mlieko a vymiešala krásnu jemnú konzistenciu. Nakoniec som pridala kypriaci prášok do pečiva.
 - Formu som vymastila kokosvým olejom a zmes tam vyliala. Dala som ju piecť na 180 stupňov, cca 40 minút, podľa rúry. treba piecť dovtedy pokiaľ nie je stred suchý.
 - Plnku som pripravila so stévie a tvarohu. 500 g tvarohu použijeme ako plnku. Osladíme stéviou a pridáme citrónvej šťavy podľa chuti. Cca 250 g tvarohu použijeme na potretie zvrchu.
 - Tortu po upečení, necháme vychladnúť a už vychladnutú prerežeme dlhým, ostrým nožom, či nitkou. Naplníme pripravenou zmesou tvarohu a priložíme hornú časť korpusu a potrieme zvrchu aj zboku tvarohom. Pred podávaním necháme cca 2 hodiny vychladiť v chladničke.