Mrkvová torta

Autor receptu: majuska0606

Opäť ma prepadla chuť na niečo sladké, ale hlavne zdravé. Tak som sa nechala inšpirovať a vytvorila túto mrkvovú tortu. Je absolútne skvelá, odporúčam každému vyskúšať

10
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Nastrúhame na jemnom strúžiku mrkvu. Rozmixujeme ovsené vločky na jemnú múku.
  2. V miske som si vyšľahala vajcia a cukor, pridala ovsené vločky,škoricu a zázvor. Nezľaknite sa, zmes je tuhšia, ale taká má byť. Potom som pridala nastrúhanú mrkvu a mlieko a vymiešala krásnu jemnú konzistenciu. Nakoniec som pridala kypriaci prášok do pečiva.
  3. Formu som vymastila kokosvým olejom a zmes tam vyliala. Dala som ju piecť na 180 stupňov, cca 40 minút, podľa rúry. treba piecť dovtedy pokiaľ nie je stred suchý.
  4. Plnku som pripravila so stévie a tvarohu. 500 g tvarohu použijeme ako plnku. Osladíme stéviou a pridáme citrónvej šťavy podľa chuti. Cca 250 g tvarohu použijeme na potretie zvrchu.
  5. Tortu po upečení, necháme vychladnúť a už vychladnutú prerežeme dlhým, ostrým nožom, či nitkou. Naplníme pripravenou zmesou tvarohu a priložíme hornú časť korpusu a potrieme zvrchu aj zboku tvarohom. Pred podávaním necháme cca 2 hodiny vychladiť v chladničke.