Mrkvová pomazánka

zdenzlo - bez fotkyzdenzlo, 29. júla 2012
Mrkvová pomazánka
Foto: zdenzlo

...keďže som mala v chladničke kopu mrkvičky rozhodla som sa pre pomazánku a vlastný experiment:)

Suroviny

3-4 ks
50 g
 podľa chuti
2-3 strúčiky
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrkvu si očistíme a spolu so syrom nastrúhame na strúhadle na tom najmenšom. Pretlačíme cesnak a pridáme jogurt a maslo (maslo je dobré si predom vybrať aby zmäklo). Všetko to spolu zmiešame a nakoniec dochutíme koreninami:) Natrieme na chlebík a dobrú chuť:) P.S.: Na obrázku chýba odfotený jogurt pretože som sa ho rozhodla pridať až na konci:D

    Mrkvová pomazánka - obrázok 1
  2. 2

    Natrieme na chlebík a dobrú chuť:)

    Mrkvová pomazánka - obrázok 2
Recept je zaradený do kategórií:
Nátierky, Raňajky

Diskusia k receptu

helca103
pomazánok nikdy nie je dosť a mrkvu mám rada takže vyskúšam určite...
zdezda
mnaaaaam, urobim si s pomazankovym maslom(neochutenym)
mamatata2
Syr a mrkva je veru dobrá kombinácia. A cesnak k tomu. Super, urobím čoskoro.
tiginko
super, môže byť! Ja určite bez masla, veď načo :-)
ebaka
tak,tak bez masla to bude ono,už sa slinky zbiehajú,urobím
hubata
Od detstva milujem mrkvu s citrónom na sladko. Priznám sa že na slano pomazánku nepoznám. Ukladám, lebo je to zaujímavá zmena a vyzerá to dobre. Vďaka za pomazánku.
rimanka3
skúsim, túto nepoznám. A samozrejme s maslom, je zdravé a dôležité. A odkedy musím kvôli liekom raňajkovať a každú chvíľu čosi zobnem, nemám žiadne problémy s váhou. Nie je nad dobrý chlieb s maslom !
zdenzlo
@tiginko @ebaka @rimanka3 masielko som dala preto, lebo si už potom nedávam masielko na chlieb a maslo je rpe mňa pochúťka, chleba s maslom a soľou je moje naj:)
rika111
Pekný deň, ja robím podobne len mrkvičku trošku podusím na oleji a po vychladnutí ju primiešam do nátierky. Kdesi som čítala, že betakarotén a vitamín A, sa lepšie vstebávajú do tela ak je mrkva trošku podusená a v spojení s tukom, takže maslo tam treba dať.
Naozaj výborná nátierka hlavne teraz na jar.