Mrkvová polievka so zázvorom
Autor receptu: jenni
Mrkvovo-zázvorová polievka je vynikajúca hlavne na sychravé a chladné dni, pretože
výborne zahreje organizmus a vďaka zázvoru je aj veľmi zdravá a vhodná napríklad aj pri
chorobe. Ten, kto má rád pikantné jedlá si na nej zaručene pochutí.
2-3 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si 750 ml vývaru, na ktorý použijeme len 1 kocku, aby vývar nebol príliš slaný. Ošúpeme mrkvu a čerstvý zázvor a nastrúhame na jemno. Očistíme si cibuľu a nakrájame na malé kocky.
- Na oleji opražíme cibuľku do zlata a pridáme nastrúhanú mrkvu a jemne podusíme. Na záver dusenia pridáme nastrúhaný zázvor. Zalejeme vývarom a približne pol hodinu varíme na malom ohni.
- Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka a dochutíme kurkumou. Kto má rád pikantné môže dochutiť ešte mletým zázvorom.
Do malej misky nalejeme olivový olej a pretlačíme doňho strúčik čerstvého cesnaku.
Polievku podávame s opečeným chlebom, ktorý potrieme cesnakovým olejom. Polievku môžme dozdobiť opraženými dyňovými semienkami.