Mrkváče

ketty3811 - fotkaketty3811, 17. mája 2010
Mrkváče
Foto: ketty3811

aspoň takto ich volá môj syn,ktorý ich môže jesť stále a sú veľmi jednoduché

15 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
250 g




Postup

  1. 1

    Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle.Pridáme hladkú múku a palmarín.

    Mrkváče - obrázok 1
  2. 2

    Vymiesime cesto,ktoré necháme chvíľu odpočívať v chladničke.

    Mrkváče - obrázok 2
  3. 3

    Rozvaľkáme,nakrájame na štvorce a dáme trochu slivkového lekváru.

    Mrkváče - obrázok 3
  4. 4

    Urobíme šatôčky.

    Mrkváče - obrázok 4
  5. 5

    Dáme na plech,na ktorý dáme fóliu na pečenie.

    Mrkváče - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme asi 15 minút na 180 °C.Na záver pocukrujeme.Ja robím väčšinou z dvoch dávok,aj tak sú hneď fuč.:-)

    Mrkváče - obrázok 6

Diskusia k receptu

honestka
@KETTY : co je Palmarin prosim a cim sa da nahradit?
===== Peciem vsetko len s pravym malsom- mohla by som s nim, alebo je to velmi kaloricke?
ketty3811
Palmarín je rastlinný tuk,myslím že možeš použiť aj maslo,aj keď som to neskúšala
sherin
dakujem za superny recept, je to rychle, zdrave a urcite chutne :-)
frona
tento recept poznám, moja dcéra tieto koláčiky pekáva, len ich tvaruje do trojuholníkov. Sú vynikajúce
oblizprst
Ja zvinujem iba dve protichodné strany, vydržia iba dokiaľ sa nezjedia, a to je obyčajne veľmi rýchlo. Odporúčam ako skvelý nízko kalorický koláčik. A maslo sa môže dať tiež, sú potom krehkejšie, iba ich treba opatrne zberať z plechu, aby sa nerozlámali.
sovka62
Robievam ich tiež a vajcom ich nepotieram, od mrkvy sú pekné, žltučké.
sovka62
A zabudla som napísať, že ich robievam len s maslom, margarím nepoužívam.
ketty3811
Ja som zatial robila iba s margarínom a nepotieram ich vajcom.Ďakujem za ohlasy,snáď vám bude chutiť.
redakcia
@ketty3811 , čo takto poslať adresu? :-) Knihu môžeme poslať až budeme vedieť kam :-) Mail s oznámením o výhre sme posielali ešte minulý týždeň...
zazanka
Na úvod gratulujem k výhre. Chcem sa ako "laik" spýtať. Vyzerajú jednoducho, tak ma zaujali a mám malú dcérku, ktorá má mrkvu rada, tak by som to skúsila upiecť. Ten plech sa nemá ničím pred pečením pomastiť a vymúčiť? Alebo preto, keď je tam ten Palmarín, alebo maslo to nie je potrebné? A z plechu je to lepsie zberať horúce, alebo studené? Aby sa mi to nerozpadlo. A ten lekvár vám odtiaľ nevytečie? Viem, ze slivkový by nemal, ale... Dakujem komukoľvek za odpovede.
ketty3811
zazanka,som rade že ťa môj recept upútal.Ja mám na pečenie taku fóliu(kúpila som ju v Lidli)na nej pečiem všetko.Prípadne by sa mohol použiť papier na pečenie.Z plechu ich zberám horúce a obalím v práškovom cukre,alebo aspoň pocukrujem.A slivkový lekvár mi zatiaľ nikdy nevytiekol.Snáď sa ti vydaria.
zazanka
Ďakujem za radu, papier na pečenie používame, tak to vyskúšam. Bála som sa, ze mi nikto neodpíše, keďže je tu recept už od mája a ja som ho našla až teraz. Ešte raz veľmi pekne ďakujem. Určite ho vyskúšam.
hubarka35
krásne su-toto musim spravit,vždy ked robim z listkoveho cesta šatočky tak sa mi otvaraju a nevyzera to tak pekne.....sice sa zjedia ale aj mrkvy mam dost zo zahrady....dik za receptik
maartina
...za mrkváčmi sa ide môj manžel poblázniť, najlepšie robí jeho babička a tuším ich robieva presne takto ...lenže sily jej už dochádzajú, tak mu ich začnem ja vypekať :D
evamaty
Dnes som upiekla mrkváče so špaldovou múkou, plnka nakrájané sušené slivky. Sú perfektné! Vôbec nepotrebujú cukor. Budem ich robiť častejšie. Vďaka za recept.
katka1721
Chystam sa vyskusat recept, vedeli by ste mi povedat, kolko kuskov vyjde z jednej davky? Dakujem
ketty3811
@katka1721 (20.2.2020 15:02)

ja mám také radielko čo vykrajuje štvorčeky 5x5 cm a vyšlo mi okolo 80 ks,vyskúšaj,sú fakt výborné.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia