Mrežovník podľa Dullovej, vylepšený

Autor receptu: dogagador

mama mi dala svoj recept na mrezovnik a nedaril sa mi. tak som siahla po KK a urobila ho podla Dulovej s tym, ze som ho vylepsila maminym. odvtedy ho robim takto. je krehky, najlepsi cerstvy, ale da sa aj jest aj 2-3 dni, kym sa neminie. nam to zvycajne takto dlho trva, lebo sme len dvaja - ak z neho nerozdam

20 minút
príprava
25 -30 minút
na 200 / 175 °C

Suroviny

Postup

  1. vypracovat cesto, rozdelit na 2 casti a dat do chladnicky. ocistit jablka a nakrajat na osminky. polovicu cesta roztlacit na pekaci ( netreba vymastit, cesto je maslove ) a naukladat jablka. ak nie su dost kysle, pokvapkat citronovou stavou. posypat dobre skoricovym cukrom a hrubo mletymi/posekanymi orechami. z druhej polovice cesta urobit sulceky na mriezky a poukladat na jablka. vyhriat ruru na 200 st C, piect asi 10 minut a potom znizit teplotu na 175-180 st.C. dopekat do zlatista, kym zacne mierne hnednut - pozor, nezhoriet! moze byt 15 - 20 minut, zavisi od rury. po upeceni posypat praskovym cukrom a krajat este za horuca, inak sa bude lamat.
  2. mnozstvo surovin na cesto je uvadzane na maly alebo velky plech :-)