Foto: veronka12
tento recept mam strasne rada je celkom lahky mam ho od svojej babicky.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
dáme si do misky polohrubú múku aj hladkú múku zmiesame ich spolu, pridame vajcko a smotanu s cukrom dobre premiesame.
- 2
potom pridame pri izbovej teplote maslo teda palmarin. nakoniec pridáme kypriaci prasok. cesto si vyvalkame na pracovnej doske a podla velkosti plechu si odkrojime seto a vlozime na plech kde sme dali papier na pecenie.
- 3
potom si nastruhame jablcka dame si ich do hrnca podusit iba nachvilocku aby zmekli a pridame skoricu s cukrom. potom jablcka dame na cesto a pomocou noza si z cesta ktore nam zostalo vykrojime pruske a ukladame ich na kolac aby nam vznikla mrieska, a dame piect. dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
máš zlý deň?....ja som tiež babička-a palmarin používam...
@denyany keby si si nasla nieco o tych umelych tukoch, aj ty by si bola mudrejsia, je to strasne skodlive, len ako priklad uvediem, ze zapchavaju bunkove steny a nase bunky sa potom dusia, je ale toho ovela viac, kto chce, najde si informacie