Mrežovaný rezeň

Autor receptu: rybarkuchar

Alebo ak chcete mrežovaný steak. Nejde o nič prevratné. Len taká malá finta. Dá sa vyčariť rôzna farebná kombinácia.

Postup

  1. Nakrájame bravčové ( s kľudom použite aj iné mäso ) rezne zhruba na 1 až 1,5 cm a vytvoríme do nich hlboké zárezy v tvare mreže. Kto je zručnejší a rezbársky založený, môže sa vyšantiť. Rezne neklepeme !!!
  2. Pripravíme si hustú pastu z oleja, horčice, vajíčka, múky a korenín – nezabudnite na čili.
  3. Dobre vymiešame. Malo by to byť trochu hustejšie ako palacinkové cesto.
  4. Pastu vtrime do zárezov –rezne neobaľujeme, len vtrieme do zárezov. Podľa chuti sprudka opečieme, najprv z nezarezanej strany. Podávame s čímkoľvek.