Brownies
Mramorové čokoládové brownies
Autor receptu: veganbarbora
Mramorové koláče, bábovky a iné sladké mňamky pozná asi každý. V jednej z mojich
kreatívnych chvíľok mi
napadlo, čo tak urobiť mramorové brownies? Výsledok dopadol nad moje očakávanie.
Koláč si zožal úspech, ktorý
mu právom patrí. Vláčne, dostatočne čokoládové a nie príliš sladké. Dokonca aj vyzerajú
skvelo :)
16 porcií |
15 minút príprava |
25-30 minút na 180 °C |
Postup
- Predhrejte si rúru. Použila som stredne veľkú formu tvaru kocky. Do veľkej misky pridajte múku, PDP, cukor a štipku soli a dobre premiešajte. Postupne začnite pridávať všetky tekuté ingrediencie = javorový sirup, vanilkový extrakt, olej /môžete použiť akýkoľvek olej/. Ak sa vám bude zdať cesto príliš husté, pomaly prilievajte mlieko. Konzistencia má byť hustejšia, ale stále taká, aby sa cesto lialo.
- Oddeľte 2/3 cesta do misky a pridajte kakao. Do formy vystlanej papierom na pečenie, nalejte 1/2 čokoládovej zmesi. Na ňu nalejte pomaly bielu časť, ktorá vám zostala. Pomocou špajle vytvorte mramorový vzor. Na to nalejte zvyšnú čokoládovú časť a opäť použite špajdľu pre lepší mramorový efekt.
- Pečte 25 minút, no záleží od trúby a od veľkosti formy akú použijete. Treba si to sledovať. Brownies by mali byť na povrchu chrumkavejšie a vo vnútri vláčne, no nie surové. Po upečení ich nechajte vychladnúť vo forme. Ja som na zdobenie použila čokoládovú ganáž a orechy, no poleva je čisto na vás. Kľudne môžete polevu vynechať.