Moskovský boršč

Autor receptu: sjuz

Je trochu prácny - varí sa v troch hrncoch, ale mňam:)

Postup

  1. Kapustu, zemiaky a polovicu cvikly postrúhame na hrubšom strúhadle. Pridáme 1 PL octu , vodu a uvaríme. V ďaľšom hrnci na oleji opražíme cibuľu nakrájanú na kolieska, cesnak. Pridáme zbytok postrúhanej cvikly a ostatnú postrúhanú zeleninu, 1 PL octu,korenie,vegetu a tiež uvaríme. V tretej nádobe uvaríme mäso do mäkka. Môžeme pridať jeden bobkový list a dve-tri guličky nového korenia, soľ. Je dôležité dávať vody primerane, aby vznikol chuťovo výrazný vývar.
  2. Všetky tri časti zlejeme spolu a zakryté chvíľu povaríme. Hotové prípadne ešte ochutíme soľou. Podávame s lyžičkou kyslej smotany. Boršč by mal byť hustý.