Morčacia pečeň na adžike (fotorecept)
	        Autor receptu: rozmarin
	         
	        
	        Toto sme dnes mali na večeru. Je to chutné a rýchle jedlo, u nás ho majú všetci radi.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	5 minút príprava  | 
				  	  
				  	15 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Morčaciu pečienku si umyjeme, očistíme a nastriháme nožnicami na malé kúsky. Je to moja finta, strihať pečienku, mám na to vyčlenené kuchynské nožnice. Ide to takto veľmi rýchlo a jednoducho. Odporúčam vyskúšať. 
 - Veľkú cibulu nakrájame na mesiačky a orestujeme do sklovita na troche oleja.
 - Pridáme nakrájanú pečienku, poriadne orestujeme, aby zbelela.
 - Okorenníme všetkým korením okrem soli - tú pridávame až nakoniec do už uvarenej pečienky, aby náhodou nestvrdla. Výbornú chuť jedlu dáva korenie ADŽIKA - dostať bežne v obchodoch, má takú jemnú orientálnu, arabskú chuť, k pečienke sa výborne hodí, ale aj do zeleninových jedál a mletého mäsa.
Do druhého hrca si dáme variť vodu na cestoviny.
 - Podlejeme trochou horúcej vody, pridáme lyžičku medu, prelisovaný cesnak a dusíme do mäkka - asi tak 15minút, treba to priebežne kontrolovať. 
Medzi tým súčasne varíme cestoviny, najlepšie malé kolienka, ale výborné je to aj s ryžou, alebo kuskusom.
 - Keď je pečienka mäkká, rozmiešame asi v 0,5dcl vody lyžičku solamylu a zahustíme to. 
Medzi tým scedíme cestoviny.
 - Odstavíme z ohňa a osolíme podľa chuti.
 - A máme navarené. Podávame s kyslou uhorkou, feferónkami, alebo čerstvým šalátom. Dobrú chuť!