Moje super Lečo

turbo - fotkaturbo, 20. júla 2014
Moje super Lečo
Foto: turbo

Takto ho robieval môj otec. česť jeho pamiatke. Najradšej ho má moja priateľka.

2
porcie
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
4 ks
1 ks
2 ks
1 čl
2 strúčiky
10 dkg
1 pl (dobrá)




Postup

  1. 1

    Cibuľu si nakrájame na drobno a vložíme do rozohriatej masti na panvicu. Pridáme na kolieska nakrájanú klobásu. A necháme osmažiť.

    Moje super Lečo - obrázok 1
  2. 2

    Medzi tým ako sa nám smaží cibuľa s klobáskou, si nakrájame papriku,paradajku,feferonku a cesnak. Po nakrájaní pridáme na panvicu papriku a paradajku. Prikryté dusíme 5 minút.

    Moje super Lečo - obrázok 2
  3. 3

    Po podusení pridáme nakrájanú feferonku,cesnak a osolíme, okoreníme, pridáme za č.l. feferonovej pasty, vegetu a 2 dcl kečupu. A dusíme 20 minút. Podávame s čerstvým pečivom. ( alebo podľa chute) Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

frezia68
Všetko,čo je varené s láskou,je výborné (aj ak by nebolo ) musí chutiť.Mne by s tou klobáskou chutilo :-) ,dobre si navaril.
budkar
Prvý raz som sa dozvedel, že do leča ide kečup. Ja by som sal paradajky dusiť neskôr, aby sa nezozvarili.
daguska
Môj otec robieval leco s kyslou smotanou,bez vajec.Bolo to vynikajúce s cerstvým ciernym chlebom.Myslím,ze leco sa dá robit v rôznych obmenách.Na Tv Paprika varili podobné so slaninou,klobásou,bez vajec.Tá cast sa volala:Hore na hore.
kimlo
Nahoře na hoře. Rad som to pozeraval, páčilo sa mi ako robil všetko jedným nožíkom...
gubics
Nie je to veľmi štipľavé od toľkej papriky?
spetkasoli
Lečo bez vajec robievam aj ja. Miesto vajec dám buď trocha šlahačky, alebo zakysanú smotanu. Je to velmi chutné, lepšie ako s vajíčkom, máme to moc radi, len bohužial tu v ČR nemožem zohnať tú fantastickú zelenú pálivú papriku, tak musím dochucovať feferonkou, lebo lečo, ktoré "neštípe" je mdlé a bez chuti. Pikantné milujem.
používateľ nemá avatar
asu
asu
Koľko ľudí, toľko chutí. Existuje toľko spôsobov prípravy leča, že by to vydalo hádam aj na malú kuchársku knižku. Lečova zelenina od výmyslu sveta, slanina a klobáska na akýkoľvek spôsob nemôže nič pokaziť. Komu chutí s vajcom - nech si ho tam dá. Ja osobne vajce do leča nedávam, mám ho radšej s tavený syrom.....
2010
@meg super recept pre teba do leca bambino :-)))
kimlo
Vyskúšal som tento recept. Doteraz som lečo jedával len s vajcom, toto bola premiéra bez… a môžem povedať že som si pochutil… a kečupu som dal menej.


afataga
@kimlo (17.8.2021 10:57)

My leco zasadne bez vajca, to vajce mi tam pride nechutne a ani to nevyzera dobre, akoby to uz raz niekto jedol. Robim skoro tak isto, ale bez vegety a kecupu.
1x kimlo
kimlo
@afataga (17.8.2021 11:41)
Ono sa hovorí že vlastne pravé lečo robia Maďari a je bez vajca.