Moje punčáky

Autor receptu: sue291

piskotovy korpus 3x, lekvar marhulovy, sirup (rumovy caj), puncova aroma, cukor krystal, voda, cervene potravinarske farbivo, zelene potravinarske farbivo, poleva na punčaky

Postup

  1. urobime si cesto na korpusy, podla surovin ktore su v postupe napisane, rozdelime si cesto na 3 casti. Jedno cesto zafarbime cervenou farbou, druhe zelenou a tretie cesto nechame povodnu farbu. Postupne kazde cesto dame piect na maly plech cca 20x30cm, ja som robila na maly plech, kedze toto bol moj prvy pokus o punčaky :) peceme na 200 st cca 20 min ...ja davam cesto na spodnu spiralu a cesto skusim sparadlom, ci je hotove, ale pozor cim je cesto tensie, tym sa rychlejsie upecie :) P.S. velmi dolezite je v mixeri najprv vymiesat dlhoooo vajcia s cukrom (cca 6 min) do penista a az potom pridat ostatne suroviny a muku pridavame ked mame vykon na mixeri na najvyssom stupni a potom hned vypnut :)
  2. upecene a vychladene korpusy davame na seba a polievame zalievkou. platy potierame marhulovym lekvarom. Ked mame vsetky platy na sebe, zatazime ich bremenom, ja som polozila na platy velky plech s dalsim kolacom :) a na noc som to nechala odpocivat, platy krasne nasiaknu zalievkou a vsetko sa krasne spoji :)
  3. na zaver si pripravime poleva puncovu podla navodu na saciku :) a polejeme vrchny plat, poleva je husta takze sa nemusite bat, ze by vam stekala :) ...nechame stuhnut min. 1 - 2 dni, poleva bude mat navrchu "kôrku" :) a potom krajame nozom namocenym v horucej vode :)