Moja tuniaková nátierka fotorecept

tizian1cat - fotkatizian1cat, 4. februára 2011

V Carrefoure mali akciu na môjho obľúbeného tuniaka. Mama mi priniesla 10 kusov..:-))) Chlieb sa piekol, škvarky sa škvarili v Gertrúde (moja pekárnička), tak som urobila tuniakovú pomazánku tak, ako ju ja mám rada.

10 minút
príprava

Suroviny

1 konzerva (170g)
100 g, (bez príchute
2 KL
5 ks
 čerstvá alebo sušená

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Olej z tuniaka som len zľahka zliala, neodkvapkávala som ho.

    Moja tuniaková nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dáme do misy tuniaka a zmiešame s pomazánkovým maslom. Nedávam do žiadnej pomazánky normálne maslo, zdá sa mi to zbytočne mastné a pomazánkové maslo mi urobí rovnakú službu. Pridáme celozrnnú horčicu.

    Moja tuniaková nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na drobnom strúhadle si postrúhame redkvičky.

    Moja tuniaková nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V poslednej dobe mi surová cibuľa nerobí dobre, preto ju nahrádzam pažítkou, ktorá okrem chuti aj farebne ozdobí.

    Moja tuniaková nátierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ešte dosolíme a pridáme čerstvo pomleté čierne korenie a môžme degustovať.

    Moja tuniaková nátierka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pred podávaním odporúčam trošku schladiť.

    Moja tuniaková nátierka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
A toto pridám k tým neskorým nedeľným raňajkám :) Dík za inšpiráciu.