Moja tuniaková nátierka fotorecept

tizian1cat - fotkatizian1cat, 4. februára 2011

V Carrefoure mali akciu na môjho obľúbeného tuniaka. Mama mi priniesla 10 kusov..:-))) Chlieb sa piekol, škvarky sa škvarili v Gertrúde (moja pekárnička), tak som urobila tuniakovú pomazánku tak, ako ju ja mám rada.

10 minút
príprava

Suroviny

1 konzerva (170g)
100 g, (bez príchute
2 KL
5 ks
 čerstvá alebo sušená

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Olej z tuniaka som len zľahka zliala, neodkvapkávala som ho.

    Moja tuniaková nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dáme do misy tuniaka a zmiešame s pomazánkovým maslom. Nedávam do žiadnej pomazánky normálne maslo, zdá sa mi to zbytočne mastné a pomazánkové maslo mi urobí rovnakú službu. Pridáme celozrnnú horčicu.

    Moja tuniaková nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na drobnom strúhadle si postrúhame redkvičky.

    Moja tuniaková nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V poslednej dobe mi surová cibuľa nerobí dobre, preto ju nahrádzam pažítkou, ktorá okrem chuti aj farebne ozdobí.

    Moja tuniaková nátierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ešte dosolíme a pridáme čerstvo pomleté čierne korenie a môžme degustovať.

    Moja tuniaková nátierka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pred podávaním odporúčam trošku schladiť.

    Moja tuniaková nátierka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Robila som pre svokra a manzela, velmi im chutila, ani nespoznali, ze je tam redkvicka, moj manzel ju nema rad, ale tuto natierku zjedol :)
Tiež nedávam do pomazánky maslo, nahradzujem ho zdravšou, a podla mňa chutnejšiou, lučinou. Páči sa mi pridanie redkvičiek, zajtra vyskúšam
Tak tento recept je tiež naprosto úžasný, nátierku som robila včera, reďkovka bola pre mňa nová prísada, obyčajne ju do tuniakovej nátierky nedávam ale fungovalo to - dodala tomu sviežosť ( a vitamíny) a čo je pre mňa podstatné, zjedli ju aj moje antizeleninové deti, len sa tak po nej zaprášilo. Odteraz ju robíl len takto. Ďakujem za dobrý nápad.

Pridaj komentár k receptu: