Moja prvá slaná torta

hrky - fotkahrky, 5. augusta 2012
Moja prvá slaná torta
Foto: hrky

Túto tortu som robila po prvýkrát, ako darček k meninám kamarátke a myslím, že sa vydarila:-)

60 minút
príprava

Suroviny

  alebo kremovy
 natur
  uvarené




Postup

  1. 1

    Neuvádzam množstvo surovín, nakoľko je individuálne, akú veľkosť torty si zvolíte. Ja som použila uloženie 4x4 kusy, čo ale je v celkovom prevedení dosť veľká a objemná torta, a dosť ťažká. Kľudne môžete začať napr. 2x2 kúsky, prípadne 3x3

  2. 2

    Pripravíme si pomazánky, ktoré chceme na poschodia použiť, ja som sa rozhodla pre syrovú s cesnakom, maslovú z pomazánkového a obyčajného masla, s trochou pažitky a poslednú tuniakovú. Každý si môže zvoliť akúkoľvek kombináciu, čo komu najviac chutí:-)

  3. 3

    Tažže začneme uložením prvých chlebíkov do rozmeru, pre aký sme sa rozhodli. Natrieme jednu z pomazánok, ja som dávala prvú syrovú, na to som naukladala plátky šunky a syra, potrieme ešte tou istou pomazánkou a murujeme ďaľšie poschodie:-) Čiže znova chlebíky, druhú pomazánku, na to znova šunka a plátkový či tvrdý syr. Takto pokračujeme do posledného poschodia. Troška pomazánky si odložíme na konečné potretie vrchu a bokov.

  4. 4

    Nakoniec som tortu prekryla plátkami šunky, môže sa prekryť aj plátkami syru.

  5. 5

    Úplne konečné bolo zdobenie, tam sa môže každý vyhrať podľa vlastnej fantázie a chutí, kto čo má rád:-) Torta mala veľký úspech a som rada, že chutila:-)

Diskusia k receptu

tilau
krásna je a páčia sa mi aj tie myšky :D
hrky
Ďakujem vám mooc, potešili ste ma, ste zlaté :-)
Snáď dakedy bude aj druhá ešte :-)
mariaklara
Tiež mám nachystanú v mobile, tiež prvú, viem, čo to obnáša. Pekná.
martamm
Hrky, prvá, ale krásne sa Ti vydarila, ozdobila si ju ako profesionálka....
hrky
ďakujem pekne martamm, určite aj tá tvoja bude krásna :-)
medulienka122
strašne milé, skoro som odpadla z tých biely myší /a ja že delírium tremens/, som si myslela včera, ale dnes sú tam stále, takže sú v pohode, celé je to veľmi super, keby mne takú kamarátka "napiekla"
hrky
joj no ano, nechce sa im odísť :-)) aj dva hríbiky sú tam, tak aby sa mali pod čo schovať :-)))
hrky
ďakujem monika456, no len fotka sa nevydarila, čo bolo z mobilu to nechcelo vziať, že veľký formát, tak som musela odfotiť z obrazovky:-(
no čo všetko žena nevymyslí,keď musí :-)))
mumuza
Hrky,veľmi pekná tortička.Ako od profesionála.Ukladám receptík,ďakujem...:)
babkamt
Páči sa mi tvoja slaná torta. Ten stred je z póru? Ja som ešte nerobila slanú tortu. Máš ju nápadito ozdobenú. Gratulujem.
hrky
Ďakujem vám veľmi pekne všetkým :-)
ďakujem aj tebe babkamt, hej ten stred som odrezala kúsok póru a narezala na 4 časti až skoro ku spodku tej "trúbelky" pórovej:-) a nastrihala potom ešte na užšie prúžky a ono to urobilo potom taký kvietok či čo:-) Ale myslím, že by sa to dalo urobiť aj z niečoho iného, z cibuľky napríklad mladej, alebo len urobiť z klasickej cibule taký akoby kvet, keby sa po bokoch narezala.Len ono cibuľa má zase ostrú vôňu, to by plakala oslávenkyňa aj keby nechcela :-)))
silvi
tá fotka je fotený obrázok, nemám pravdu?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia