Foto: hrky
Túto tortu som robila po prvýkrát, ako darček k meninám kamarátke a myslím, že sa vydarila:-)
príprava
Postup
-
1
Neuvádzam množstvo surovín, nakoľko je individuálne, akú veľkosť torty si zvolíte. Ja som použila uloženie 4x4 kusy, čo ale je v celkovom prevedení dosť veľká a objemná torta, a dosť ťažká. Kľudne môžete začať napr. 2x2 kúsky, prípadne 3x3
- 2
Pripravíme si pomazánky, ktoré chceme na poschodia použiť, ja som sa rozhodla pre syrovú s cesnakom, maslovú z pomazánkového a obyčajného masla, s trochou pažitky a poslednú tuniakovú. Každý si môže zvoliť akúkoľvek kombináciu, čo komu najviac chutí:-)
- 3
Tažže začneme uložením prvých chlebíkov do rozmeru, pre aký sme sa rozhodli. Natrieme jednu z pomazánok, ja som dávala prvú syrovú, na to som naukladala plátky šunky a syra, potrieme ešte tou istou pomazánkou a murujeme ďaľšie poschodie:-) Čiže znova chlebíky, druhú pomazánku, na to znova šunka a plátkový či tvrdý syr. Takto pokračujeme do posledného poschodia. Troška pomazánky si odložíme na konečné potretie vrchu a bokov.
- 4
Nakoniec som tortu prekryla plátkami šunky, môže sa prekryť aj plátkami syru.
- 5
Úplne konečné bolo zdobenie, tam sa môže každý vyhrať podľa vlastnej fantázie a chutí, kto čo má rád:-) Torta mala veľký úspech a som rada, že chutila:-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Snáď dakedy bude aj druhá ešte :-)
no čo všetko žena nevymyslí,keď musí :-)))
ďakujem aj tebe babkamt, hej ten stred som odrezala kúsok póru a narezala na 4 časti až skoro ku spodku tej "trúbelky" pórovej:-) a nastrihala potom ešte na užšie prúžky a ono to urobilo potom taký kvietok či čo:-) Ale myslím, že by sa to dalo urobiť aj z niečoho iného, z cibuľky napríklad mladej, alebo len urobiť z klasickej cibule taký akoby kvet, keby sa po bokoch narezala.Len ono cibuľa má zase ostrú vôňu, to by plakala oslávenkyňa aj keby nechcela :-)))