Môj jednoduchý milovaný losos

Autor receptu: andiss

Konečne vám sem pridávam aj rybku! Zbožňujem ich, takisto tuniaka, tresku, sardinky...aach. Dokonca aj morské plody. Je to rýchle, zdravé a chutné. Šup na to!

1
porcia
15-20 minút
príprava

Postup

  1. Lososa pokvapkáme citrónom, ochutíme solčankou a chilli. na panvicu dáme kvapku oleja a rozotrieme /vážne len kvapku, losos pustí dosť svojho tuku/. Z každej strany opečieme, celkovo asi 12 minút, to je ideálna doba, inak sa začne rozpadať.
  2. Ryžu basmati prepláchneme až pokým z nej nepôjde čistá voda /preplachujeme a zmývame škrobovitosť/. Varím cca 8 minút, scedím a v sitku prečechrám vidličkou, ako som spomínala v nedávnom receptíku. Na tanier dáme hrsť rukoly, plátky uhorky, ryžu a lososa. Papáme a s nikým sa nedelíme, hahah!! :-))
  3. A takúto obmenu zvyknem robiť na večeru. Prílohou je varená zeleninka /brokolica, karfiol, mrkva alebo zelené fazulky/.