Mliečna ryža fotorecept

janaalizibolenova - bez fotkyjanaalizibolenova, 21. júna 2011

Z obedu mi ostala ryža pomenej slaná, ktorú manžel nechcel už jesť, lebo on rád len čerstvé a mne šlo na chuť niečo veľmi Zobraziť celý popisZ obedu mi ostala ryža pomenej slaná, ktorú manžel nechcel už jesť, lebo on rád len čerstvé a mne šlo na chuť niečo veľmi sladké. Tak šup ho, urobiť sladkú ryžu.

4
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 šálky
1 šálka
2-3 PL
2 PL
1 ČL
 hrsť (celé)
 alebo granko




Postup

  1. 1

    K uvarenej ryži prilejeme 1 šálku plnotučného mlieka a varíme spolu, až kým zmes vrie.

    Mliečna ryža (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom pridáme 2-3 PL cukru a 2 PL kokosovej múčky.

    Mliečna ryža (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prisypeme 1 ČL škorice.

    Mliečna ryža (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ďalej prisypeme za hrsť celých mandlí.

    Mliečna ryža (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko spolu dobre premiešame a odstavíme z plameňa. Podávame ozdobené kakaom, alebo grankom a mandľovými lupienkami.

    Mliečna ryža (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pozn. Takto pripravená ryža chutila najlepšie na tretí deň :-D Bru chuť.

Diskusia k receptu

lucylee
mnam, dala by som si, toto som nemala celu vecnost.....ty mandle nesupes?
katkat
moja mamina sa otravila z mandlovych sup, ale to jedla nelupane mandle na kvanta, tak mozno preto ta otazka... :)
inac hned by som si dala..:)
janaalizibolenova
aha @katka , lebo ja mandle nesupem, nikdy ich nejem na kvanta, to by som musela byt milionar hehe, ale dakujem za info, ked budem pouzivat vacsie mnozstvo, radsej osupem....
lucylee
pytam sa, lebo ta supka je vraj jedovata, resp. ma v sebe nejake latky, co skodia. Ja ich obarim horucou vodou a supem...
julica
No toto si robím vždy, keď nie je v ryži masťk z kuraťa :) Inak na tržnici v BA predávajú aj vlastnoručne solené pražené mandle so škrupinkou, sú vynikajúce, tak ma nestrašte otravou :)
jody
Otrava sa podla mna vztahuje k "slovenskym" mandliam, co nie je nic ine, ako marhulove jadra... ak sa nemylim...
jatanika
látku, ktorá sa v ústach mení na jed kyanid určite obsahujú horké mandle ...nikdy som ich nevidela ... bežne v obchode sú len sladké mandle ... toto musím overiť, len čo sa mi vráti moja "múdra kniha" o liečivých rastlinách ...
julica
@jody , mandle rastú aj u nás, na juhu. vravím, na žilinskej ich majú, videla som pri bratislave rásť aj mandľovník
babav
Mandle netreba supat,supka nie je jedovata .Ja mam najradsej prave surove so supkou ,neprazene na oleji, nesolene.Na wikipedii si mozete najst vsetky zaujimave informacie o tychto ,pre zdravie dolezitych ,
plodoch mandlovnika (Prunus dulcis).Su symbolom zdravia;-)
evanaaa
Ani ja by som nelúpané mandle nejedla. Mimochodom, mandle sú horké ( na výrobu alkoh. nápojov a pod.) a sladké - aké väčšinou konzumujeme. Malú časť horkosti ( asi ten kyanyd) obsahujú aj tie, ale muselo by sa ich veľa zjesť, aby vám z nich bolo zle, čo sa stalo mojej priateľke, ona si ich každý deň kupovala na " Šafku" v búdke a raz ich zjedla naraz viac, bolo jej zle, vracala.....potom sa už krotila ale jedla ich ďalej. A marhuľové jadrá obsahujú veľmi prospešnú látku, kedysi tu bola na tú tému aj diskusia, tam o tom bolo viac.
Jnaaliz..., ryžová kaša je dobrá, podobne aj ryžové flameri a zapekaná s ovocím tiež.
janaalizibolenova
u nas sa zapekanej ryzi s ovocim hovori nakyp....len moja starka ho nikdy nevedela urobit taky nejaky fajny, nedavala tam ovocie, len ryzu a poliala to odporne sladkym sirupom.. tak mam k nemu averziu, ale v skole na gymku nam robili fantasticky ryzovy nakyp...mnam
foska
Ta "skodliva" latka je vitamin B17 - protirakovinova bomba ;) viac najdete na gugli...
jatanika
@lucylee , závisí od toho, koľko ich chceš zjesť na posedenie :-)) ... 10 kľudne zjedz ... 100 radšej ošúp
janaalizibolenova
ahoj cistinka, rada Vas vidim po veeelmi dlhej dobe, dufam, ze bude chutit, ja sa dnes chystam na velke pecenie, mam uz od piatej rana zarobene 4 kysnute cesta, tak cakam, kym mi podrastu este kulincek a idem na to ;-D
cistinka
Už sa teším na tvoj ďalší receptík - nech sa vydarí :-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia