Mletý hovězí steak

manek380 - fotkamanek380, 9. júna 2013
Mletý hovězí steak
Foto: manek380

Na steak z mletého hovězího můžeme s úspěchem použít i méně kvalitní maso, než je pravá svíčková. Díky rozmělnění se lépe spojí s kořením Zobraziť celý popisNa steak z mletého hovězího můžeme s úspěchem použít i méně kvalitní maso, než je pravá svíčková. Díky rozmělnění se lépe spojí s kořením a tolik nehrozí nebezpečí ztuhnutí masa při přepečení. Steaky z mletého masa grilujeme nejlépe na grilovací misce, grilovací pánvi nebo na kameni či plechu, protože při použití grilovací mřížky hrozí propadnutí masa do ohniště.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
1 PL
1 ks (feferónka)
1 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Mleté maso smícháme s najemno usekanou chilli papričkou zbavenou semínek, hořčicí a vejci. Okořeníme solí a pepřem podle chuti a namočenýma rukama vytvarujeme oválné steaky.

  2. 2

    Rozehřejeme na vysokou teplotu grilovací pánev, lehce ji potřeme olejem a steaky grilujeme 3 až 5 minut z každé strany.

  3. 3

    Doba grilování záleží na tloušťce steaku a na požadovaném stupni propečení. Podáváme s bramborovým pyré, nebo vařenými či pečenými brambory.

Diskusia k receptu

manek380
@afataga
Co na to říct... :D

Některé recepty jsou všechny různé, já ho nevymyslel, jen realizoval. No a svíčkovou jsem jmenoval proto, že je takovým nejznámějším zástupcem kvalitního masa na steaky, neměl jsem v úmyslu vyjmenovat všechny druhy steakového masa. Ale polepším se! :D
mesiar50
Dobré jedlo si navaril.Ale jednu chybu aj tak má,že to nebola moja večera.Maj sa pekne


afataga
ja som ti tie linky dala, aby si videl, ze sa da mlety steak, alebo ako to nazveme urobit aj bez vajca, clovek sa uci cely zivot :-) tak som zvedava na to polepsenie :-)
angast
manek!
Len si ty vajca šanuj ! @afataga ti dobre radí. Recept je fajn a určite bude chutiť každému.
bohuso
Super recept. A urcite sa nemusis polepsit. S tym vajcom to bolo delikatne. Myslim si ze je na prospech ked sa niekedy nedrzime nalinkovanych receptur a trocha zaexperimentujeme. Som si isty ze prave takto vznika kopec novych a vybornych jedal.
mariamka
@manek380 dnes mali moji chlapi vdaka tvojmu receptu hody. naozaj :) mala som krasne mlete hovadzie a tvoj recept je tak jednoduchy az je dokonaly, dala som vajco aj cibulku /to tak zo zotrvacnosti/ ale na chuti to len pridalo, opekane na teflone naozaj kratko, vyborne, stavnate, urcite bude castejsie, dakujem/e/ :)

zolik
@mariamka , ja tiez dakujem. Toto mi nejakosi uslo. Dobra klasika na rychly obed alebo veceru. Uz som napravila, uz je v kk.
mariamka
@zolik rado sa stalo, ale vies, co dalo prace to najst?! "mlete hovadzie" tu ma nozaj xy variant, stale vravim, ten vyhladavac
kyri1977
Varila som prvý krát. Na kilo mäsa som dala 2 vajká, bolo to super, veľká vďaka za recept! Rýchlovka a vynikajúca!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia