Mirabelková marmeláda

redakcia - fotkaredakcia, 5. júla 2009
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
500 g
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Mirabelky sa zle zbavujú kôstok, preto ich dáme celé osušené a umyté do kastróla, popučíme rukou a varíme asi 20 minút. Marmeláda by mala byť zatiaľ tekutá. Cez sito precedíme rozvarené ovocie a odvážime výslednú hmotu.

  2. 2

    Na každý 1 kg ovocnej šťavy by ste mali pridať 0,5 kg kryštálového cukru. Pridáme cukor a kyselinu citrónovú a ovocnú šťavu dáme späť do hrnca na varenie. Varíme ďalších 20 minút.

  3. 3

    Správnu hustotu marmelády odhadneme tak, že kvapneme lyžičkou trochu hmoty na malý tanierik a keď začne marmeláda chladnúť, mala by stuhnúť. Ak netuhne, varíme ďalších 5 minút. Keď marmeláda tuhne, nalejeme ju ešte horúcu cez lievik do pohárov a poháre obrátime dole viečkom, až kým vychladnú. Sterilizovať nie je potrebné.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia