Minitortičky z rolády (fotorecept)

Autor receptu: dvorka

Chcela som pre mamku upiecť k narodeninám niečo netradičné a hlavne, čo by mi nevzalo veľa z môjho drahocenného času. Napadli ma minitortičky. Ak máte svoj recept na roládu, môžeto ho použiť. Ak chcete vyskúšať môj, tak ho pridávam.

7
porcií
16 minút
na 170 °C

Postup

  1. Ako prvé som si zapla rúru na 170°C aby sa vyhriala. Z bielkov a studenej vody som si vymiešala tuhú penu. Misku som obrátila hore dnom aby sa mi do nej nedostal vzduch. Žĺtka, cukor a horúcu vodu som vymiešala asi 5 minút na krásnu hustú penu na najvyšších otáčkach mixérom. Potom som už len pomaly na najnižších otáčkach primiešavala po lyžiciach múku s práškom do pečiva. Kto nemá špaldovú, môže byť klasická pšeničná. Nakoniec som už len stierkou vmiešala tuhý sneh. Cesto som naliala na plech s papierom na pečenie, rozotrela a dala piecť do vyhriatej rúry a piekla som 16 minút pri 170°C. Po upečení som cesto vyšupla na mokrú utierku a zrolovala.
  2. Zrolované cesto som nechala na balkóne vychladiť, v polovici chladenia som ho otočila spodkom nahor, aby sa celá vychladila. Potom už nasledovalo rozbalenie, natretie džemom, posypala som kokosom, lebo som nemala orechy ktoré obvykle dávam. A znova som opatrne zrolovala, pričom som odlepovala papier na pečenie. Potom som niťou odkrajovala kúsky rolády.
  3. Kým roládky čakali na dokončenie, roztopila som si čokoládu do ktorej som pridala dva pomleté lístky mäty. Osladila som ju stéviou, nakoľko u nás majú radi sladkú čokoládu.
  4. Tortičky som poliala čokoládou, snažila som sa aj boky ponatierať a dala som na chvíľu stuhnúť. Nakoľko som mala bielkovú penu odloženú v sáčku na zdobenie v mrazničke, nemusela som si robiť novú. S touto už rozmrazenou polevou som si ozdobila jednotlivé kúsky. Potom som vykrajovátkom vykrojila čokoládu okolo tortičky a celú ju preniesla do papierového košíčka.
  5. Hotové, pripravené pre moju maminku :)