Minirezy Rumba

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 14. decembra 2013
Minirezy Rumba
Foto: droetker

Komerčný recept

25 minút
príprava
25 minút
na 160/180 °C

Suroviny

Na cesto:
4 ks
120 g
1 bal.
120 g
1,5 bal.
40 g alebo margarín
Na náplň:
2 ks
50 g
1 bal.
1/2 fľaštičky (alebo 5 PL rumu)
1 bal.
100 ml
500 ml
Na posypanie:
50 g
Ešte potrebujeme:
 30 x 40 cm

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta ušľaháme vajcia, cukor a vanilkový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do krémovej konzistencie. Múku zmiešame s kypriacim práškom, preosejeme do misy s vaječnou penou a spolu s maslom alebo margarínom zamiešame.

  2. 2

    Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Plech umiestnime do predhriatej rúry a pečieme.

    Elektrická rúra: 180°C
    Teplovzdušná rúra: 160 °C
    Plynová rúra: stupeň 3

    Doba pečenia: asi 25 minút

  3. 3

    Na prípravu náplne ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni bielky a cukor do tuha. Rýchlo vmiešame rozpustenú čokoládovú polevu, pripravenú podľa návodu na obale, a rumovú arómu alebo rum. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do čokoládového snehu. Smotanu ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuha a vmiešame do krému.

  4. 4

    Vychladnutý korpus potrieme krémom a posypeme kokosom. Uložíme na 2 hodiny do chladničky. Koláč rozkrájame na rezy a servírujeme. Uchovávame v chladničke.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Zákusky, Vianočné špeciality, Pečené, Dr. Oetker

Diskusia k receptu

root
Ďalšia umelina, čo by sme si počali bez stužovača želatíny Dr. Oetker?
viera1
Nazývať zmes margarínu a cukru čokoládovou polevou (v postupe),no neviem.Pre mňa je čokoláda toto:
čokoláda je potravina, ktorá sa vyrába z plodov kakaovníka.
evanaaa
Ja nikde nevidím čokoládovú polevu, len hotovú svetlú. Netreba opraviť?