Minirezy Rumba
Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
na 160/180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
4 ks |
|
120 g |
|
1 bal. |
|
120 g |
|
1,5 bal. |
|
40 g alebo margarín |
|
Na náplň: | |
2 ks |
|
50 g |
|
1 bal. |
|
1/2 fľaštičky (alebo 5 PL rumu) |
|
1 bal. |
|
100 ml |
|
500 ml |
|
Na posypanie: | |
50 g |
|
Ešte potrebujeme: | |
30 x 40 cm |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta ušľaháme vajcia, cukor a vanilkový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do krémovej konzistencie. Múku zmiešame s kypriacim práškom, preosejeme do misy s vaječnou penou a spolu s maslom alebo margarínom zamiešame.
- 2
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Plech umiestnime do predhriatej rúry a pečieme.<br /> <br /> Elektrická rúra: 180°C<br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C<br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> <br /> <b>Doba pečenia: asi 25 minút</b>
- 3
Na prípravu náplne ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni bielky a cukor do tuha. Rýchlo vmiešame rozpustenú čokoládovú polevu, pripravenú podľa návodu na obale, a rumovú arómu alebo rum. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do čokoládového snehu. Smotanu ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuha a vmiešame do krému.
- 4
Vychladnutý korpus potrieme krémom a posypeme kokosom. Uložíme na 2 hodiny do chladničky. Koláč rozkrájame na rezy a servírujeme. Uchovávame v chladničke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
čokoláda je potravina, ktorá sa vyrába z plodov kakaovníka.
www.oetker.sk/oetker_sk/html/default/debi-7q2cae.sk.h...