Mini šišky z domácej pekárne (fotorecept)
Autor receptu: ajuska155
Už dávnejšie sme kúpili domácu pekáreň, a stále skúšam jej
možnosti využitia, pomaly zisťujem, že je to perfetný
pomocník, tak prečo to nevyužiť. Bola som požiadaná o
citujem " niečo dobré, sladké " na frajerovu stretávku s
kamarátmi a tak prišiel čas na donuts.
30 porcií |
40 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Do misky na domácu pekáreň dáme najprv všetky mokré suroviny, čiže mlieko, maslo, vajcia, rum na mokrú zmes nasypeme múku ( ml sú uvedené správne ) a pokračujeme so všetkými suchými prísadami. Misku vložíme do pekárne a zapneme program DOUGHT - miesenie cesta a na hodinku a pol máme odych.
- Ked pekáreň dorobí svoju časť, vyberieme opatrne cesto do väčšej misky, cesto je pomerne riedke, a tak podľa potreby dosypeme múku, no stále musí ostať mierne riedke. Cesto vyberieme na pomúčenú pracovnú dosku vyváľame na asi 0,5 cm a vykrajujeme asi 4cm kolieska v priemere. Do každého donut urobíme dierku. Potom ich necháme asi 15 minút odpočinúť.
- Šisky vyprážeme v rozpálenom oleji ktorý sme predtým, ale stiahli na nižšiu teplotu, 2 minúty z každej strany v hlbokej panvici.
- Po vybratí z oleja donuts necháme vysušiť na papierovej utierke . Rozmýšľala som nad rôznymi polevami, ale potom som si to rozmyslela nakoľko, naši chlapi neocenie polevy a posýpky ala Homer Simpson a zjedia ich v priebehu 5 minút, tak som sa rozhodla pre klasiku, práškový cukor, domáci džem a nutella.