Mini šišky z domácej pekárne (fotorecept)

Autor receptu: ajuska155

Už dávnejšie sme kúpili domácu pekáreň, a stále skúšam jej možnosti využitia, pomaly zisťujem, že je to perfetný pomocník, tak prečo to nevyužiť. Bola som požiadaná o citujem " niečo dobré, sladké " na frajerovu stretávku s kamarátmi a tak prišiel čas na donuts.

30
porcií
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misky na domácu pekáreň dáme najprv všetky mokré suroviny, čiže mlieko, maslo, vajcia, rum na mokrú zmes nasypeme múku ( ml sú uvedené správne ) a pokračujeme so všetkými suchými prísadami. Misku vložíme do pekárne a zapneme program DOUGHT - miesenie cesta a na hodinku a pol máme odych.
  2. Ked pekáreň dorobí svoju časť, vyberieme opatrne cesto do väčšej misky, cesto je pomerne riedke, a tak podľa potreby dosypeme múku, no stále musí ostať mierne riedke. Cesto vyberieme na pomúčenú pracovnú dosku vyváľame na asi 0,5 cm a vykrajujeme asi 4cm kolieska v priemere. Do každého donut urobíme dierku. Potom ich necháme asi 15 minút odpočinúť.
  3. Šisky vyprážeme v rozpálenom oleji ktorý sme predtým, ale stiahli na nižšiu teplotu, 2 minúty z každej strany v hlbokej panvici.
  4. Po vybratí z oleja donuts necháme vysušiť na papierovej utierke . Rozmýšľala som nad rôznymi polevami, ale potom som si to rozmyslela nakoľko, naši chlapi neocenie polevy a posýpky ala Homer Simpson a zjedia ich v priebehu 5 minút, tak som sa rozhodla pre klasiku, práškový cukor, domáci džem a nutella.