Mini omeletky (fotorecept)

Autor receptu: zasterka

S úsmevom ide všetko ľahšie...aj raňajky do bruška :-)

3
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V hrnci udusíme mrazený hrášok domäkka, počas dusenia ochutíme soľou a červenou mletou sladkou paprikou.
  2. Na panvici (na troške oleja) chvíľu opražíme pór (nakrájaný na kolieska) spolu s kápiou (nakrájanou na malé pásiky).
  3. Udusený hrášok zmiešame s opraženým pórom a kápiou.
  4. V tanieri vyšľaháme celé vajcia, pridáme najemno postrúhaný syr a hráškovo-pórovo-kápiovú zmes. Dobre vymiešame, aby sa všetky suroviny spojili. Už nesolíme.
  5. Do panvice (so 4 malými otvormi na volské oká) nalejeme olej, rozpálime ho a vyprážame z oboch strán malé omeletky.
  6. Takto vyzerajú vysmažené a čakajúce na zjedenie :-)