Foto: irenaw
Jednoduché a tak dobrééé...
porcií
príprava
na 15-17 °C
Postup
-
1
Dáme rúru vyhriať na 200°C. Chladené lístkové cesto rozvinieme a vykrojíme veľké kruhy, mne vyšlo 8 kruhov. Formu vypláchneme studenou vodou a vložíme kruhy do priehlbiniek v mafinovom plechu. (Ak sa bojíte prilepenia, nevyplachujte vodou, ale pomastite plech. Mne išli košíčky pekne vybrať.) Popicháme vidličkou. Vložíme kus alobalu alebo papiera na pečenie a vsypeme suchú fazuľu alebo inú strukovinu alebo ryžu. Predpekáme 10-12 minút.
-
2
Vyberieme alobal/papier s fazuľou a dáme dopiecť 5 minút. Odrezky som dala do zvyšných 4 priehlbiniek, posolila a posypala syrom. Hladoši aspoň vydržali, kým bol hlavný chod hotový :-). Košíčky necháme úplne vychladnúť.
-
3
Ovocie krátko povaríme spolu s cukrom. Solamyl rozmiešame v troške vody a vlejeme do ovocnej omáčky. Necháme prevrieť a odstavíme. Necháme úplne vychladnúť.
-
4
Zatiaľ si roztopíme horkú čokoládu. Polovicu čokolády dáme do vrecka a nastriekame na papier na pečenie mriežky.
-
5
Zvyškom čokolády potrieme vnútro košíčkov. Čokoláda zabráni rozmočeniu košíčkov. Mriežky aj košíčky necháme stuhnúť pri izbovej teplote.
-
6
Do košíčkov naplníme ovocnú omáčku.
-
7
Ušľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom. Kopček šľahačky dáme na ovocie. Zapichneme čokoládové ozdoby, dozdobíme medovkou a časťou omáčky. Hor sa maškrtiť :-).
Diskusia k receptu