Millefoglie al cioccolato

Autor receptu: domi454

Millefoglie je taliansky ľahký, rýchly a chutný dezertík. V preklade to znamená "tisíc lístkov" a preto ho najčastejšie môžme vidieť v podobe s lístkovým cestom, ale tiež sa objavuje s čokoládou či treným cestom.

4
porcie
15 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli ( môžme pridať aj 50g masla).
  2. Čokoládu vylejeme na papier na pečenie potretý olejom a necháme stuhnúť v chladničke.
  3. Po stuhnutí krájame s teplým nožom obdĺžniky (cca 5x10 cm). Z jednej čokolády vyjde 12 kúskov.
  4. V miske vymiešame šľahačku s nakrájanými jahodami. Potom už len plátok čokolády položíme na tanier, potrieme šľahačkou a postup zopakujeme. Na vrch dáme jahody, mätu a posypeme práškovým cukrom.