Mikulášska tortička (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Sladká mikulášska rýchlovka.

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si piškótový korpus podľa osvedčeného receptu. Ja som použila kúpený, kedže naša chladnička sa pokazila :( a na balkóne vajka zamŕzaju.
  2. Jahodový kompót precedíme cez sitko. Do 200 ml kompótovej šťavy dáme polovicu agar agar paličky a necháme paličku ponorenú 30 min. Jahody rozmačkáme alebo pokrájame na plátky a navrstvíme na korpus.
  3. Z múky, cukru a pudingového prášku si uvaríme hustý puding. Mierne vychladnutý nalejeme na korpus. Do stredu položíme menšiu kruhovú formu.
  4. Šťavu s agar agar na miernom ohni povaríme, kým sa palička úplne nerozpustí. Necháme chvíľu vychladnúť a vlažné želé nalejeme do formy položenej v strede korpusu. Necháme stuhnúť. Formu opatrne vyberieme. Trochu želé vylejeme na tanierik, neskôr z neho vyrežeme ústočka pre Mikulášov.
  5. Vyšľahanou šľahačkou ozdobíme tortičku. Ja som bola lenivá roztopiť trochu čokolády a na oči som použila čokoládový topping. To nerobte. Toppingové očka sa Mikulášikom roztekajú.
  6. V reze...
  7. A ešte dôkaz, že tortička mala úspech u najmenších :))