Kapustový šalát

Mikiho coleslaw šalát

Autor receptu: redakcia

Populárny šalát v podaní Mikuláša Sisáka, držiteľa ceny za najlepší európsky streetfood v roku 2024.

4
porcie
15 (+ odležanie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kapustu očistíme od vrchných listov a vyrežeme spodnú tvrdú časť. Potom ju ručne alebo pomocou krájača na zeleninu nasekáme na čo najtenšie pásiky.
  2. Nakrájanú kapustu osolíme, premiešame a necháme aspoň hodinu alebo ešte lepšie cez noc v chladničke odležať.
  3. Takto odležanú kapustu scedíme od prebytočnej šťavy, pridáme majonézu, jablčný ocot, šťavu a nastrúhanú kôru z umytého citróna.
  4. Všetko spolu premiešame. Dochutíme cukrom, soľou a čiernym korením tak, aby mal šalát jemnú sladkokyslú chuť.
  5. Takto pripravený coleslaw šalát podávame s hot dogmi, ale hodí sa ako príloha pri každej správnej grilovačke.