Kapustový šalát
Mikiho coleslaw šalát
Autor receptu: redakcia
Populárny šalát v podaní Mikuláša Sisáka, držiteľa ceny za najlepší európsky streetfood v roku 2024.
4 porcie |
15 (+ odležanie) minút príprava |
Postup
- Kapustu očistíme od vrchných listov a vyrežeme spodnú tvrdú časť. Potom ju ručne alebo pomocou krájača na zeleninu nasekáme na čo najtenšie pásiky.
- Nakrájanú kapustu osolíme, premiešame a necháme aspoň hodinu alebo ešte lepšie cez noc v chladničke odležať.
- Takto odležanú kapustu scedíme od prebytočnej šťavy, pridáme majonézu, jablčný ocot, šťavu a nastrúhanú kôru
z umytého citróna.
- Všetko spolu premiešame. Dochutíme cukrom, soľou a čiernym korením tak, aby mal šalát jemnú sladkokyslú chuť.
- Takto pripravený coleslaw šalát podávame s hot dogmi, ale hodí sa ako príloha pri každej správnej grilovačke.