Mexický guláš so syrom
Autor receptu: archaa
4 porcie |
15 minút príprava |
100 minút tepelná úprava |
Postup- Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na kocky,cibuľu najemno.
- V hrnci rozpálime masť alebo olej, opražíme do sklovita cibuľku, vložíme mäso a orestujeme z každej strany.Potom poprášime múkou a ešte porestujeme. Pridáme papriku, soľ, rascu a prelisovaný cesnak, premiešame a ešte posmažíme. Potom za stáleho miešania prilievame vývar až bude mäso ponorené. Pridáme majoránku a kečup,premiešame a takto prikryté dusíme, kým maso nezmäkkne.
- Občas skontrolujeme, premiešame, ak treba podlejeme ešte vývarom. Keď je mäso mäkké ešte dochutíme a pridáme sterilizovaný hrášok. Podávame s ryžou a posypané strúhaným syrom.
|