Mexický guláš so syrom

Autor receptu: archaa

4
porcie
15 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na kocky,cibuľu najemno.
  2. V hrnci rozpálime masť alebo olej, opražíme do sklovita cibuľku, vložíme mäso a orestujeme z každej strany.Potom poprášime múkou a ešte porestujeme. Pridáme papriku, soľ, rascu a prelisovaný cesnak, premiešame a ešte posmažíme. Potom za stáleho miešania prilievame vývar až bude mäso ponorené. Pridáme majoránku a kečup,premiešame a takto prikryté dusíme, kým maso nezmäkkne.
  3. Občas skontrolujeme, premiešame, ak treba podlejeme ešte vývarom. Keď je mäso mäkké ešte dochutíme a pridáme sterilizovaný hrášok. Podávame s ryžou a posypané strúhaným syrom.