Metrový koláč alias dva polmetrové fotorecept
Foto: rennatte
Síce som ho zabudla odmerať, ale ak je forma na srnčí chrbát polmetrová tak by mohol byť metrový,,,tak nabudúce, keď ho budem robiť tak Zobraziť celý popisSíce som ho zabudla odmerať, ale ak je forma na srnčí chrbát polmetrová tak by mohol byť metrový,,,tak nabudúce, keď ho budem robiť tak ho odmeriam a dám vedieť :-)
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
piškótové cesto: | |
4 ks |
|
250 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
300 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
krém: | |
800 ml |
|
2 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
poleva: | |
100 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Z piškótového cesta (žĺtky, cukor vymiešame do peny, striedavo prilievame olej a vodu, vmiešame múku s prdorečom a nakoniec tuhý sneh z bielkov, rozdelíme na dve časti a do jednej primiešame kakao) upečieme dva srnčie chrbáty, necháme vychladnúť, nakrájame na rovnaká plátky podľa formy
-
2
z mlieka, zlatých klasov a cukrov uvaríme hustý puding a do teplého, nie horúceho zapracujeme Heru
-
3
krémom spájame nakrájané plátky striedavo biely a kakaový, nerobila som celý "meter" naraz ale na polovicu
-
4
krémom natrieme aj povrch koláča a dáme do chladničky
-
5
čokoládu a ceru rozpustíme vo vodnom kúpeli, polejeme koláče a necháme stuhnúť
-
6
krájame šikmé rezy, nožom máčaným v horúcej vode, aby čokoláda nepopraskala, tak nám vznikne čierno-biela mozaika
máš ho pekný....