Meteník fotorecept
Vladimír Greguška
šéfkuchár Horského hotela Mních v Bobrovci, 1. augusta 2013
šéfkuchár Horského hotela Mních v Bobrovci, 1. augusta 2013

Foto: Robert Hüttner
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
45 minút
na 150 °C
na 150 °C
Suroviny
| 700 g surová |
|
| 500 g |
|
| 1 ČL |
|
| 1 bal. |
|
| 100 ml |
|
| 100 ml |
|
| 500 ml |
|
| Na vrch meteníka: | |
| 250 g |
|
| 4 strúčiky |
|
| 1 ČL |
|
Postup
-
1

Múku, kyslú kapustu, prášok do pečiva, olej a soľ dobre premiešame. Pridáme pol litra mlieka a ešte raz dobre premiešame. Položíme na plech, ktorý sme vymastili polovicou bravčovej masti. Zvyšnou masťou potrieme cesto a popicháme vidličkou, aby masť vsiakla.- 2

Pečieme vo vyhriatej rúre 45 minút pri 150 stupňoch (teplovzdušná rúra). Po 25 minútach pečenia navrch meteníka poukladáme pásiky prerastenej slaninky a opäť popicháme vidličkou a dopečieme.- 3

Po upečení podľa chuti potrieme cesnakom, ktorý sme roztlačili a zmiešali s olejom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu