Meteník fotorecept
Vladimír Greguška
šéfkuchár Horského hotela Mních v Bobrovci, 1. augusta 2013
šéfkuchár Horského hotela Mních v Bobrovci, 1. augusta 2013
Foto: Robert Hüttner
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
45 minút
na 150 °C
na 150 °C
Suroviny
700 g surová |
|
500 g |
|
1 ČL |
|
1 bal. |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
500 ml |
|
Na vrch meteníka: | |
250 g |
|
4 strúčiky |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Múku, kyslú kapustu, prášok do pečiva, olej a soľ dobre premiešame. Pridáme pol litra mlieka a ešte raz dobre premiešame. Položíme na plech, ktorý sme vymastili polovicou bravčovej masti. Zvyšnou masťou potrieme cesto a popicháme vidličkou, aby masť vsiakla.- 2
Pečieme vo vyhriatej rúre 45 minút pri 150 stupňoch (teplovzdušná rúra). Po 25 minútach pečenia navrch meteníka poukladáme pásiky prerastenej slaninky a opäť popicháme vidličkou a dopečieme.- 3
Po upečení podľa chuti potrieme cesnakom, ktorý sme roztlačili a zmiešali s olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu