Medvedie labky

radinka987 - bez fotkyradinka987, 11. decembra 2010

Môj osvedčený recept od starej mamy, pečiem vždy na Vianoce.

50
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

40 dkg
14 dkg
14 dkg
1 ks
1 polievková lyžica
1 polievková lyžica

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    všetky suroviny zamiesime spolu

  2. 2

    ja nechám odležať v chlade aspoň hodinu

  3. 3

    plním do formičiek na orechy, lebo z iných formičiek mi to nešlo vyklopiť

  4. 4

    pečieme vo vyhriatej rúre, ihneď po upečení vyklopím a obaľujem v práškovom cukre

Diskusia k receptu

bazulienka
skús si urobiť z cesta guľku,daj ju do múky a tak natlač do formičky
hubata
šmalec = po východniarsky masť (tu sa ale myslí domáca masť, nie kupovaná)
A ešte poznámka: ak sa ti nedarí vyklopiť z formičiek upečené labky, tak skús pred pečením namočiť formičku do múky (nie veľkú vrstvu) a tak sa vynikajúcu po upečení vyklopia.
marianna76
ďakujem Vám, pri takomto počasí budem deti asi pečením zamestnávať, včera medovníky vykrajovali...
radinka987
Ďakujem za rady, ktoré sa týkajú formičiek, ale aj tak som sa tých ostatných zbavila a mám už len tieto na orechy. Ospravedlňujem sa za ten "šmalec", je to bravčová masť a myslím že nielen po východniarsky, ja som pravá stredoslováčka (okr. Martin, Turčianske Teplice)
tinca
ja dávam aj citr.kôru, drtený klinček a trošku škorice, ale máš ich vydarené:-)
marianna76
ahoj, dnes sme robili orechy, super podarili sa, len tú masť som mohla dať čerstvejšiu. ale mojim chlapom to chutilo. musím to schovať. aby ostalo do vianoc. a druhé formičky sme radšej neskúšali. Ďakujeme...
kikili
ked sa dobre vymažú formičky maslom, po vychladnutí formičku poklepem z boku poprípade zo spodu nožom (napr.), nakoniec mi vyšli aj "beznadejné prípady":-)