Foto: klaura
Tento recept mám od mojej starkej ... robievala nám ho veru často ... najmä, keď bolo treba vnúčencom zavrieť huby a naplniť Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej starkej ... robievala nám ho veru často ... najmä, keď bolo treba vnúčencom zavrieť huby a naplniť brušká ... :))))
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
5 ks |
|
300 g |
|
1 ks |
|
15 dkg posekané |
|
1 KL |
|
7 ks |
|
3 PL |
|
300 g |
|
1 ks |
|
na karamel: | |
2 plné hrste |
|
2 dl |
|
na potretie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cukor upálime na karamel a zalejeme vodou. Necháme rozpustiť a vychladnúť.
-
2
Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny. Pridáme aj vanilkový cukor.
-
3
Pridáme vychladnutý karamel.
-
4
Sekané orechy, škoricu ... ja som mala pomleté orechy, ale sekané sú oveľa lepšie ... :)
-
5
... rozdrvené klinčeky, med ...
-
6
... nakoniec vmiešame hladkú múku s prdopečom ...
-
7
Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech, upečieme a necháme vychladnúť.
-
8
Potom natrieme marhuľový džem ...
-
9
... a polevu z bielej čokolády ... akosi málo som si jej urobila ... :)
Fantastický koláčik, a máš ho krásne nakrájaný:-)
ďakujem