Medový perník s karamelom (fotorecept)
Autor receptu: klaura
Tento recept mám od mojej starkej ... robievala nám ho veru často ... najmä, keď bolo treba vnúčencom zavrieť huby a naplniť brušká ... :))))
35-40 porcií |
15 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Cukor upálime na karamel a zalejeme vodou. Necháme rozpustiť a vychladnúť.
- Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny. Pridáme aj vanilkový cukor.
- Pridáme vychladnutý karamel.
- Sekané orechy, škoricu ... ja som mala pomleté orechy, ale sekané sú oveľa lepšie ... :)
- ... rozdrvené klinčeky, med ...
- ... nakoniec vmiešame hladkú múku s prdopečom ...
- Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech, upečieme a necháme vychladnúť.
- Potom natrieme marhuľový džem ...
- ... a polevu z bielej čokolády ... akosi málo som si jej urobila ... :)