Medový perník s karamelom (fotorecept)

Autor receptu: klaura

Tento recept mám od mojej starkej ... robievala nám ho veru často ... najmä, keď bolo treba vnúčencom zavrieť huby a naplniť brušká ... :))))

35-40
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Cukor upálime na karamel a zalejeme vodou. Necháme rozpustiť a vychladnúť.
  2. Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny. Pridáme aj vanilkový cukor.
  3. Pridáme vychladnutý karamel.
  4. Sekané orechy, škoricu ... ja som mala pomleté orechy, ale sekané sú oveľa lepšie ... :)
  5. ... rozdrvené klinčeky, med ...
  6. ... nakoniec vmiešame hladkú múku s prdopečom ...
  7. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech, upečieme a necháme vychladnúť.
  8. Potom natrieme marhuľový džem ...
  9. ... a polevu z bielej čokolády ... akosi málo som si jej urobila ... :)