Medový boncík s karí ryžou

Autor receptu: strigus

Čerstvo presťahovaní, plyn ešte nezapojený, tak som musela navariť len v rúre.. ospravedlňujem sa za úvodné foto, skôr sme papali, než fotili ;-)

10 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. V miske zmiešane ryžu s vajíčkom, na kocky nakrájanou cibuľou, cesnakom, chili omáčkou, ľanovými semiačkami, vňaťou, paprikou a karí.
  2. Zmes nakôpkujeme do pripraveného alobalu, zalejeme vývarom (ja som použila len bujón) v pomere 1:1 (ryža:vývar) a konce alobalu stočíme. Spravíme uzavreté balíčky, ktoré po 25 minútach pečenia vyberieme z rúry.
  3. Očistené stehienka bohato potrieme medom, posypene bylinkovým maslom a grilovacím korením, podlejeme vodou. Dáme piecť na 180 °C. Počas pečenia stehná prelievame výpekom a potierame medom (stačí 3x). Pred dokončením na stehná kvapneme pár kvapiek citrónovej šťavy a krátko zapečieme horúcim vzduchom.