Medovo-jablkový koláč so zázvorom fotorecept
Foto: palokuchki
Postruhany zazvor, med a jablka davaju tomuto kolacu jeho charakteristicku chut. Recept som nasla na mojich potulkach po internete.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
160 g |
|
120 g |
|
1/4 šálky |
|
4 ks |
|
150 g |
|
2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
70 g |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
1 ČL |
|
3 ks ošúpané |
|
1/3 šálky |
|
Na ozdobu: | |
4 PL |
|
3 ks očistené nakrájané na plátky |
|
Postup
-
1
Pripravila som si maslo, med a cukor.
-
2
Mixerom som vsetko spolu vyslahala.
-
3
Do masla som postupne za staleho miesania pridala vajicka.
-
4
Do osobitnej misky som si pripravila muku, prasok do peciva, sodu bicarbonu, skoricovy cukor, mlete klinceky, postruhany zazvor a pomlete ocistene mandle. Namiesto mandli sa mozu pridat pomlete lieskove oriesky alebo vlasske orechy.
-
5
Muku s ostatnymi prisadami som vysypala k maslu a vsetko som spolu premiesala.
-
6
Jablka som ocistila a pokrajala som ich na mensie kusky. Pokrajane jablka som premiesala s jogurtom
-
7
a primiesala som ich do cesta.
-
8
Tri jablka vyhradene na ozdobu som ocistila a pokrajala som ich na platky hrube asi 2 mm.
-
9
Na dno formy priemeru 23 cm som dala papier na pecenie. Na papier som rozotrela dve lyzice medu.
-
10
Na med som poukladala platky jablk a jablka som poliala zvysnymi dvoma lyzicami medu.
-
11
Na jablka som potom vyliala pripravene cesto.
-
12
Kolac som piekla vo vyhriatej rure 170C 55minut. Ak sa zacne kolac z vrchu rychlo pripekat treba ho prikryt alobalom. Cas pecenia velmi zalezi od rury, preto to treba sledovat. Kolac je upeceny, ked sparadlo ktore do neho zapichneme zostane ciste. Upeceny kolac som polozila na mriezku a nechala som ho asi 15 minut vychladnut.
-
13
Mierne vychladnuty kolac som potom vyklopila na tanier.
-
14
Kolac je chutny jest len tak sam,
-
15
ale tiez ho mozeme podavat aj s bielym jogurtom.
Tato je jedinecna!5*
juraj
mne sa to zgrclo :-( .. keď som tam dala vajíčka .... ako bude chutiť neviem, lebo sa pečie :-P
Hviezdne nebo Ti patrí :)
ktovie aky by bol s krupicou, ? , skusim. najlepsi je vlazny.