Medovníkové rezy fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 5. októbra 2012

Sú mäkké a ak ich hned nezjete, vydržia dlho čerstvé.:-)

Suroviny

600  g
100  g
250  g
4  pl
3  kusy celé
1  kl
1  kl
1  KL
1   na potretie
  sekané

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny pripravíme na dosku, alebo do misky.

    Medovníkové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme hladké cesto a rozdelíme na 4 časti, necháme ho v chladničke odležať aspoň 2 hodiny, njlepšie celú noc.

    Medovníkové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jednu časť sesta rozvaľkáme a preložíme na pomastený plech, potrieme slivkovým lekvárom a posypeme sekanými orechami.

    Medovníkové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na druhý plech dáme zase jednu časť cesta, potrieme marhuľovým džemom, zase posypeme orechami a obe cestá zakryjeme dalším vyvaľkaným plátom, to som zabudla odfotiť.:-) Potom povrch potrieme vajcom a popicháme vidličkou, upečieme.

    Medovníkové rezy (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Koláče

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
este sa spytam,keby som to dala vsetko na jeden plech tie 4 platy,bolo by to moc vysoke?alebo radsej z polovicnej davky ked chcem na jeden plech?