Foto: margaretka28
Sú mäkké a ak ich hned nezjete, vydržia dlho čerstvé.:-)
Postup
-
1
Všetky suroviny pripravíme na dosku, alebo do misky.
-
2
Vypracujeme hladké cesto a rozdelíme na 4 časti, necháme ho v chladničke odležať aspoň 2 hodiny, njlepšie celú noc.
-
3
Jednu časť sesta rozvaľkáme a preložíme na pomastený plech, potrieme slivkovým lekvárom a posypeme sekanými orechami.
-
4
Na druhý plech dáme zase jednu časť cesta, potrieme marhuľovým džemom, zase posypeme orechami a obe cestá zakryjeme dalším vyvaľkaným plátom, to som zabudla odfotiť.:-) Potom povrch potrieme vajcom a popicháme vidličkou, upečieme.
máme cesto na 4 časti ... dáš prvé, natrieš slivkovým lekvárom, potom druhé, natrieš marhuľovým lekvárom ... na to ďalšie cesto - to, čo si zabudla odfotiť, to si čím natrela ?... znova slivkovým ? a na vrch posledné cesto popichať a potrieť vajcom ...
porovnávala som si suroviny-a zistila som-že ja tento vdačný koláč pečiem ako mrežovník už desaťročia...cesto-lekvár + drvené orechy-mriežky...všetci ho máme radi..med a škorica ho odlišujú od iných...:-)