Medovníkové rezy fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 5. októbra 2012

Sú mäkké a ak ich hned nezjete, vydržia dlho čerstvé.:-)

Suroviny

600  g
100  g
250  g
4  pl
3  kusy celé
1  kl
1  kl
1  KL
1   na potretie
  sekané




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny pripravíme na dosku, alebo do misky.

    Medovníkové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme hladké cesto a rozdelíme na 4 časti, necháme ho v chladničke odležať aspoň 2 hodiny, njlepšie celú noc.

    Medovníkové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jednu časť sesta rozvaľkáme a preložíme na pomastený plech, potrieme slivkovým lekvárom a posypeme sekanými orechami.

    Medovníkové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na druhý plech dáme zase jednu časť cesta, potrieme marhuľovým džemom, zase posypeme orechami a obe cestá zakryjeme dalším vyvaľkaným plátom, to som zabudla odfotiť.:-) Potom povrch potrieme vajcom a popicháme vidličkou, upečieme.

    Medovníkové rezy (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

maculienka123
este sa spytam,keby som to dala vsetko na jeden plech tie 4 platy,bolo by to moc vysoke?alebo radsej z polovicnej davky ked chcem na jeden plech?
margaretka28
@maculienka123 , skúšala som to dať všetko nakopu na jeden plech, ale nebolo to dobré, v strede sa to dobre neprepieklo a ked som piekla pomalšie, bolo to zas vysušené, ked chceš menej, radšej si zarob polovicu dávky a peč jeden plech.:-)
margaretka28
@janealli , pečiem na 200 asi 10 minut, ale presne Ti nepoviem, ked sčervenie povrch a zavonia, treba ho dať von, inak by sa vysušil.:-)
klaura
môžem sa spýtať ?
máme cesto na 4 časti ... dáš prvé, natrieš slivkovým lekvárom, potom druhé, natrieš marhuľovým lekvárom ... na to ďalšie cesto - to, čo si zabudla odfotiť, to si čím natrela ?... znova slivkovým ? a na vrch posledné cesto popichať a potrieť vajcom ...
klaura
inak fajnový recept, voňavučký ... tiež sa na víkend chytám upiecť ho ... :)
margaretka28
@klaura , to je na dva plechy, jeden plech, dve cestá, medzi ne lekvár a orechy,vrch potrieť vajcom, druhý plech to isté, len s iným lekvárom.Už som to piekla aj v kope na jednom plechu, ale nebolo to dobré, prečítaj si vyššie komentáre.:-)
janealli
Upečené! Ochutnané, koláčik je makkúčky, voňavý, ale mne toto cesto vyšlo len na jeden plech veľký 40x30. Keď som prvé cesto vaľkala na tento rozmer, zdalo sa mi veľmi tenké, nebola by som ho preniesla ani na plech, tak som rozdelila na 2 časti a som veľmi spokojná. S ingredienciami do vnútra som nešetrila, keďže som ich mala pripravené na dva koláčiky a výsledok je na 1. Vďaka za recept na výborné medové cesto.
olinka12
Aj mne sa to veľmi páči, že ta m netreba miešať krému. Dnes už nie ale zajtra určite vyskúšam.
sneica
kolacik vyzera pekne a urcite aj vyborne chuti...dalsi receptik do poradovnika...:)
marianne
juuuj @margaretka moja zlata,to si sa trafila do mojho draheho chuti,medovnik a este lekvarovy,sa zaprasi po nom... ja mam rada tvoje receptiky,lebo sa mi rad-radom daria,vzdy das nieco,co sa mi akurat hodi.....dakujem
marianne
som medovnik v sobotu spravila @margaretka ,prisli nam znami z Anglicka,.. zaprasilo sa len taky rachot,neostala ani omrvinka...Dakujem
danielas
Musím aj ja vyskúšať tento tvoj koláčik,páči sa mi moc :-)
evia
Koláčik som vyskúšala, je ozaj výborný. Chcem sa spýtať či aj tebe sa oddeľoval vrch od plnky. Nevadilo to, len si bolo treba dať pozor pri naberaní. Urobila som niekde chybu, keď sa mi to oddeľovalo?
margaretka28
@evia , neurobila si nikde chybu, aj mne sa oddeľovalo vrchné cesto, už som rozmýšľala, že vždy aj to vrchné cesto najskôr potriem džemom a potom tou natretou stranou priložím na plnku, lebo orechy sú suché, ale vždy si spomeniem, až ked je už neskoro :-)) A som rada, že chutil. Tak ak nezabudneš, urob to takto a malo by to byť ok :-)
janealli
@evia , margaretka28, keď môžem poradiť, treba dať naozaj veľa lekváru a do neho povtláčať orechy, alebo aj hrozienka, vtedy sa neoddeľuje. Ja som ho už piekla asi 3 x a je vynikajúci.
radost
@margaretka
porovnávala som si suroviny-a zistila som-že ja tento vdačný koláč pečiem ako mrežovník už desaťročia...cesto-lekvár + drvené orechy-mriežky...všetci ho máme radi..med a škorica ho odlišujú od iných...:-)
margaretka28
@rados ť, medový mrežovník robievam tiež, len tam mám zas trošku i ný recept, ale medovníkové cestá sa aj tak všetky podobajú a sú vdačné :-)
damianda
ďakujem za skvelý recept, cesto som si pripravila večer, použila som mleté orechy, chutil nám všetkým, fakt vynikajúci koláčik :-)
janealli
Prečo zmizli komenáre pod týmto receptom? Bola v nich aj teplota aj dĺžka pečenia a teraz tu nie je nič!
janealli
Ospravedlňujem sa, ale 2 dni som pod týmto receptom nenašla žiaden komentár a až keď som komentár pridala, objavili sa mi všetky.
margaretka28
@janealli , aj mne sa to už stalo, tiež som sa divila a až po pridaní mojho komentára sa tam zjavili všetky, tak ako boli, možno nejaká technická porucha...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia