Medovník s orechovým karamelom
Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 4. marca 2015
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 4. marca 2015
Foto: Robert Hüttner
8
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
15 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
0,5 kg |
|
200 g |
|
2 ks |
|
200 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 PL na rozmiešanie sódy |
|
Orechová zmes: | |
300 – 350 g nasekané |
|
80 g |
|
120 g |
|
3 PL |
|
Krém: | |
300 ml |
|
1,5 PL |
|
1,5 PL |
|
100 g |
|
250 g |
|
|
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín vymiešame cesto, rozdelíme ho na dve polovice, ktoré rozvaľkáme a upečieme na opačnej strane plechu. Jednu polovicu upečieme prázdnu a druhú aj s orechovou zmesou pri teplote 170 °C.
- 2
Orechová zmes: orechy, maslo, cukor a med rozpustíme a opečieme dozlatista na panvici. Ešte horúcu zmes dáme na surovú polovicu cesta a upečieme.
- 3
Krém: zmiešame maslo s vanilkovým cukrom. Potom uvaríme mlieko, múku, škrob a cukor na kašu. Keď kaša vychladne, primiešame ju ku krému.
- 4
Prázdny plát pokvapkáme rumom a natrieme krémom. Prikryjeme druhým plátom s orechovou zmesou. Na 24 hodín dáme do chladu, potom rozkrájame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu