Medovníčky z netu fotorecept

helca103 - fotkahelca103, 28. novembra 2012
Medovníčky z netu (fotorecept)
Foto: helca103

Tento recept som našla asi pred rokom na nete a kedže bol veľmi dobrý robila som ho už 2 krát. Tu je pôvodný recept :: http://medovniky.artmama.sme.sk/ako-na-cesto-na-medovniky/medovniky-bez-tuku

10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

1050 g
360 g
450 g
6 ks
1-2 čl
2 čl
4 PL (škorica, aníz, klinčeky)
dokončenie:
2 ks
podľa potreby alebo džem

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si rozmixujem aníz a klinčeky potom pridám škoricu.V pôvodnom recepte sa uvádza 4 diely mletej škorice, 2 diely mletého klinčeka a 1 diel anízu. Vypracujem cesto ktoré potom dám do mikroténového sáčka a nechám v chladničke odpočívať 3-4 týždne. Autorka receptu radila dať cesto ešte do nejakej nádoby ktorú som zakryla.

    Medovníčky z netu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ja som ho mala v chladničke prvý krát 3 týždne teraz som skúsila 4. No ako som sa dočítala cesto sa môže použiť na pečenie aj po 2. dňoch. Ja som si cesto rozdelila na 2.časti. Vyvaľkala, vykrojila tvary ktoré sa mi páčia a poukladala som na plech.

    Medovníčky z netu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Piekla som vo vyhriatej rúre na 180 stup. V pôvodnom recepte to nie je ale ja som hneď po upečení potrela ešte horúce medovníčky bielkom. Ostali krásne lesklé.

    Medovníčky z netu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vydarili sa a hlavne sa dali okamžite jesť :-)

    Medovníčky z netu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Niektoré som nechala len tak ........

    Medovníčky z netu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a niektoré som vylepšila tým,že som ich zlepovala lekvárom. Ja som skúsila variť hroznovo pomarančový a kedže krásne voňal tak na medovníčky sa mi zdal najvhodnejší.

    Medovníčky z netu (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ostatné som dala do sklenenej flľaše a plechovej krabičky .

    Medovníčky z netu (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Lekvár im dáva šťavnatosť a tie ktoré som nezlepila tak sú tiež mäkké. Fotila som mobilom preto je rôzna ,,svetlosť" na fotkách :-)

    Medovníčky z netu (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

25 komentárov k receptu
Tie medovníčky máš ukážkové:Krásne sa ti vydarili a veru som si tvoj recept uložila.Jednoducho nemajú chybu.Majú krásny tvar,sú lesklé.
Krásne medovníčky. Dobrý nápad s tým zlepovaním s lekvárom. Toto určite urobím aj ja. Trochu zmeny neuškodí, doteraz som ich zdobila len bielkovou polevou.
Presne tento istý recept a postup praktizujeme cca 20 r., cesto nemusíš dávať do chladničky, stačí ho dať do sklenenej misy, zakryť vrchnákom, cesto vydrží aj niekoľko mesiacov uložené v chladnejšej miestnosti, ináč chválim sú veľmi pekné/aj dobré/a tie plnené nemajú chybu..
@Izabelka ďakujem od takej kuchárky ako si Ty pochvala poteší
@tatranka , ja už 30 rokov všetky medovníčky potieram bielkom ihneď po upečení ,tak som sa to naučila a tak to robím do dnes. Bielok im dá ten krásny lesk ale ak viem, že idem obaliť v čokoláde tak nepotieram vtedy naozaj netreba.
@siskam ,lekvár je taký ,,zvlhčovač“ ja som tiež zdobila bielkovou polevou a dokonca som asi po 2-3 roky robila farebné bielkové ozdoby. Ale občas treba aj zmena ako píšeš.
@modrykamen , druhá várka mi už čaká v chladničke na Vianoce tieto sa zjedia raz – dva
@dedoslavik , ja si to v činžáku nemám kde odložiť do chladu, takže musím do chladničky. Ďakujem za pochvalu.
@ubka to potieranie v pôvodnom recepte ani nebolo no ja to robím roky takto zo všetkými medovníkmi, skúšala som potierať aj pred pečením ale to nie je ono. Vyskúšaj-neoľutuješ budú krásne lesklé.
@irenaw , asi chodíme na tie isté stránky s receptami :-)
@stacy77777 ďakujem
dobry den, som sice mlada kucharka, ale uz co to odpecene mam. No nechapem, preco sa mi nepodarili. Vobec mi v rure nenakysli, a ked somich vybrala, tak ich mam tvrde ako kamen. Neviete kde som spravila chybu? Stali mi nieco viac ako dva tyzdne.
zuzulienka51 prepáč, že odpovedám až teraz no v zápale práce som nestihla.... Neviem povedať prečo sú tvrdé a prečo nepuchli, Ja som ich piekla už niekoľkokrát a vždy sa podarili. Postupovala si presne podľa receptu? Možno si ich piekla v priveľmi horúcej rúre a vysušili sa Ti. No nezúfaj, natri ich na hrubo lekvárom pozliepaj a budú fajn alebo pridaj rozkrojené jablko do nádoby kde ich skladuješ a o 2 dni by mali zmäknúť.

Pridaj komentár k receptu: