Foto: helca103
Tento recept som našla asi pred rokom na nete a kedže bol veľmi dobrý robila som ho už 2 krát. Tu je pôvodný recept Zobraziť celý popisTento recept som našla asi pred rokom na nete a kedže bol veľmi dobrý robila som ho už 2 krát. Tu je pôvodný recept :: http://medovniky.artmama.sme.sk/ako-na-cesto-na-medovniky/medovniky-bez-tuku
na 180 °C
Suroviny
1050 g |
|
360 g |
|
450 g |
|
6 ks |
|
1-2 čl |
|
2 čl |
|
4 PL (škorica, aníz, klinčeky) |
|
dokončenie: | |
2 ks |
|
podľa potreby alebo džem |
|
Postup
-
1
Najprv si rozmixujem aníz a klinčeky potom pridám škoricu.V pôvodnom recepte sa uvádza 4 diely mletej škorice, 2 diely mletého klinčeka a 1 diel anízu. Vypracujem cesto ktoré potom dám do mikroténového sáčka a nechám v chladničke odpočívať 3-4 týždne. Autorka receptu radila dať cesto ešte do nejakej nádoby ktorú som zakryla.
-
2
Ja som ho mala v chladničke prvý krát 3 týždne teraz som skúsila 4. No ako som sa dočítala cesto sa môže použiť na pečenie aj po 2. dňoch. Ja som si cesto rozdelila na 2.časti. Vyvaľkala, vykrojila tvary ktoré sa mi páčia a poukladala som na plech.
-
3
Piekla som vo vyhriatej rúre na 180 stup. V pôvodnom recepte to nie je ale ja som hneď po upečení potrela ešte horúce medovníčky bielkom. Ostali krásne lesklé.
-
4
Vydarili sa a hlavne sa dali okamžite jesť :-)
-
5
Niektoré som nechala len tak ........
-
6
a niektoré som vylepšila tým,že som ich zlepovala lekvárom. Ja som skúsila variť hroznovo pomarančový a kedže krásne voňal tak na medovníčky sa mi zdal najvhodnejší.
-
7
Ostatné som dala do sklenenej flľaše a plechovej krabičky .
-
8
Lekvár im dáva šťavnatosť a tie ktoré som nezlepila tak sú tiež mäkké. Fotila som mobilom preto je rôzna ,,svetlosť" na fotkách :-)
@tatranka , ja už 30 rokov všetky medovníčky potieram bielkom ihneď po upečení ,tak som sa to naučila a tak to robím do dnes. Bielok im dá ten krásny lesk ale ak viem, že idem obaliť v čokoláde tak nepotieram vtedy naozaj netreba.
@modrykamen , druhá várka mi už čaká v chladničke na Vianoce tieto sa zjedia raz – dva
@dedoslavik , ja si to v činžáku nemám kde odložiť do chladu, takže musím do chladničky. Ďakujem za pochvalu.
@irenaw , asi chodíme na tie isté stránky s receptami :-)
@stacy77777 ďakujem
@ola111 do Vianoc to krásne stihneš a verím,že sa podaria a budú aj chutiť.