Medové stromčeky

Autor receptu: orchidea

... a aby toho nebolo málo, upiekla som aj dva stromčeky. Recept bol pri súprave na vianočný stromček, ktorú som kúpila.

Postup

  1. Všetky potrebné časti na vykrojenie stromčeka som použila z kúpenej súpravy a samozrejme aj recept bol priložený. Zo surovín som vypracovala cesto a odložila na 2 hodiny do chladu. (Môže odpočívať aj 14 dní). Potom som cesto rozvaľkala na 2-3 mm a vykrojila: 8 hviezd rôznych veľkostí, hviezdičku, balíčky a krúžky, ktoré sa vkladajú medzi hviezdy pri zostavovaní samotného stromčeka.
  2. Všetko som uložila na plech vyložený papierom na pečenie a pri 160 stupňoch som piekla 9 minút. Poleva: suroviny na polevu dobre vymiešať do hladka a leskla. Samozrejme zdobenie som prenechala dcére.
  3. Množstvo cesta je na dva stromčeky, preto som vykrojila všetko dvakrát. Stojan je iba na jeden stromček, takže druhý stromček som už skladala ukladaním a zliepaním už vyzdobených hviezd a koliesok na seba bielkovou polevou.