Medové madeleinky (fotorecept)

Autor receptu: amelie

Recept som našla na francúzskom internete a zaujal ma celkom nový postup, pravdu povediac som veľmi neverila, že tie madlenky určite budú mať brušká... Nedalo mi nevyskúšať. Majú brušká! A veľmi pekné.

15-20 minút
príprava
5-10 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny: med by mal byť hustejší, samozrejme, je lepšie použiť kôru z čerstvého citróna, no keďže som piekla v noci, biocitrón som síce mala, ale kôra už bola suchá, tak som ho použila iba na fotku a citrónovú kôru som dala z vrecúška.
  2. Nielen ingrediencie, ale aj postup je mimoriadne jednoduchý: nemusí sa robiť guľa cesta ani chladiť. Jednoducho sa v mise vymiešajú vajíčka s cukrom a medom do penista.
  3. Napravo je v mištičke maslo, ktoré som medzitým roztopila v mikrovlnke. Pridala som ho spolu s múkou, citrónovou kôrou, práškom do pečiva a soľou k pripravenej pene a dobre premiešala.
  4. Cestíčkom - pracovať treba rýchlo, aby nezhustlo - som do polovice naplnila priehlbinky v silikónových formách. Mimochodom, pečiem v nich aj medvedie labky, nič sa nespáli, sú výborné, akurát sú od častého používania opálené a nedokážem ich poriadne umyť ani ručne, ani v umývačke riadu, nemá niekto z vás dobrú radu?
  5. Naplnené formy som dala okamžite do rúry predhriatej na 170°C (teplovzdušná) a presne o osem minút som vyberala bruškaté madeleinky.
  6. Hneď som ich vyklopila z foriem na podnos, z uvedenej dávky mi vyšlo 33 kusov. Môžete si ich posypať cukrom, ale mne sa vidia sladké tak akurát.