Foto: zb1312
Tento recept sa mi zapáčil už v TV a tak som si ho našla na internete a trochu ho pre nás upravila. Krém bez Zobraziť celý popisTento recept sa mi zapáčil už v TV a tak som si ho našla na internete a trochu ho pre nás upravila. Krém bez medu sa mi nezdal a tak som ubrala cukor a mlieko a pridala med. Výsledkom je úžasne medová chuť celého koláčika. Taktiež som zamenila celozrnnú pšeničnú múku za celozrnnú špaldovú a chuť je výborná :-)
porcií
príprava
na 250 °C
Suroviny
Krém: | |
300 ml |
|
100 g |
|
75 g |
|
100 g |
|
250 g |
|
Cesto: | |
3 ks |
|
200 g |
|
120 ml |
|
50 g |
|
50 g |
|
250 g |
|
Poleva: | |
2 PL |
|
1,5 PL |
|
20 g |
|
2 PL |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Krém: Mlieko, cukor, celozrnnú špaldovú múku a med uvaríme za stáleho miešania v hrnci na hustý puding a necháme vychladnúť. V miske si vyšľaháme zmäknuté maslo a pomaly do neho zapracujeme ten vychladnutý puding. Zmes vyšľaháme do hladkého krému, ktorý dáme odležať do chladničky.
- 2
Cesto: Vajíčka, cukor, vodu, maslo a med zmiešame a dáme variť do vodného kúpeľa na 15 minút. Počas varenia nemiešame. Po uvarení necháme vychladnúť a potom zapracujeme múku.
- 3
Vzniknuté cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí po cca 150g, ktoré postupne rozotrieme na papier na pečenie a pečieme 6-7 min. na 250 stupňov v strednej časti rúry. Vychladnutých 5 plátov postupne natrieme krémom a pospájame. Krémom potrieme aj boky, ktoré posypeme mletými orechmi. Vrch torty ozdobíme kakaovou polevou, ktorú sme si vo vodnom kúpeli pripravili z mlieka, kakaa, masla a cukru.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nezrazia sa vajca?
Je to akési celé tvrdšie to cesto, už to mám urobené skoro 24 hodin. Tak neviem, kde som urobila chybu. Ty si mala ten koláč makký ako marlenku zb1312,? Inak príprava je fakt ľahká :):)