Medová torta z relácie Recept na bohatstvo

zb1312 - fotkazb1312, 27. novembra 2012
Medová torta z relácie Recept na bohatstvo
Foto: zb1312

Tento recept sa mi zapáčil už v TV a tak som si ho našla na internete a trochu ho pre nás upravila. Krém bez Zobraziť celý popisTento recept sa mi zapáčil už v TV a tak som si ho našla na internete a trochu ho pre nás upravila. Krém bez medu sa mi nezdal a tak som ubrala cukor a mlieko a pridala med. Výsledkom je úžasne medová chuť celého koláčika. Taktiež som zamenila celozrnnú pšeničnú múku za celozrnnú špaldovú a chuť je výborná :-)

8
porcií
40 minút
príprava
45 minút
na 250 °C

Suroviny

Krém:
300 ml
100 g
75 g
100 g
250 g
Cesto:
3 ks
200 g
120 ml
50 g
50 g
250 g
Poleva:
2 PL
1,5 PL
20 g
2 PL
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Krém: Mlieko, cukor, celozrnnú špaldovú múku a med uvaríme za stáleho miešania v hrnci na hustý puding a necháme vychladnúť. V miske si vyšľaháme zmäknuté maslo a pomaly do neho zapracujeme ten vychladnutý puding. Zmes vyšľaháme do hladkého krému, ktorý dáme odležať do chladničky.

  2. 2

    Cesto: Vajíčka, cukor, vodu, maslo a med zmiešame a dáme variť do vodného kúpeľa na 15 minút. Počas varenia nemiešame. Po uvarení necháme vychladnúť a potom zapracujeme múku.

  3. 3

    Vzniknuté cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí po cca 150g, ktoré postupne rozotrieme na papier na pečenie a pečieme 6-7 min. na 250 stupňov v strednej časti rúry. Vychladnutých 5 plátov postupne natrieme krémom a pospájame. Krémom potrieme aj boky, ktoré posypeme mletými orechmi. Vrch torty ozdobíme kakaovou polevou, ktorú sme si vo vodnom kúpeli pripravili z mlieka, kakaa, masla a cukru.

Diskusia k receptu

zb1312
Dorobila som ju pred hodinkou, takže sa ešte chladí a ochutnávali sme iba odrezky. Zajtra ak stihnem, tak pridám aj narezanú ;-)
slavka2012
Vyzera uzasne. Taketo zakusky s prirodzenou chutou medu,masla a dalsich surovin su najlepsie.
violetacamorova
Vyzerá skvelo mám rada klasické medové rezy a toto je vylepšené celozrnnou múkou, len tá hmota na cesto sa vo vodnom kúpeli naozaj nemieša celých 15minút?
Nezrazia sa vajca?
zb1312
Ďakujem za pochvalu :-) Priznám sa, že aj ja som sa bála vzniku praženice, ale nestalo sa vôbec nič. Zmes iba zhustla a spojila sa.
stacy77777
už som tiež pozerala originál recept,len tam bola tuším písaná sušená náhrada vajec,som rada,že si popísala postup aj s klasickými vajíčkami,vyzerá super,rada si počkám na foto v priereze
frezia68
Dobre si vylepšila špaldovou...tiež pridávam všade.Uviedla si sa pekne,vítaj na Vareche :-)
trencanka
Vyzera ozaj skvelo, dala by som si teraz ku kavicke. Ukladam a uvazujem ze upeciem k Vianociam.
elixir
Krásne... mám doma špaldovú múku, takže skúsim. Jaj, ja fakt sa raz už cez dvere neprepchám... :)
irenaw
už nechceš odo mňa marlenku, keď tu takto medovo-tortuješ vo veľkom štýle? :-)))
irenaw
...ten koláčik ti prepáčim, ale len preto, že si nepoužila múčku, medík a masielko ;-D daj si v sobotu teplé "botečky" čau
zb1312
:-) Ďakujem za milé privítanie. Koláčik? :-) To som musela použiť, keď som mala ešte stále plný nos tej vône a už som sa tak nešila na sladké raňajky. Koláč je obyčko a čerstvé dojmy z neho boli silnejšie ako ja :-)
janger
Pre mna velmi lakava torticka :-)....Vyzera vyborne!
sladkost
Ja som to skúšala urobiť, ale dala som 3 vajcia a žiadnu vodu a miesto muky splaldovej polohrubu a musim povedať, že sa mi to celkom nezda...
Je to akési celé tvrdšie to cesto, už to mám urobené skoro 24 hodin. Tak neviem, kde som urobila chybu. Ty si mala ten koláč makký ako marlenku zb1312,? Inak príprava je fakt ľahká :):)
zb1312
@sladkost Ahoj. Ja som mala to cesto mäkké hneď. Veľmi milo ma prekvapilo, že boli tie pláty mäkké a ohybné, vôbec nehrozilo, že by sa lámali alebo drobili. Možno je to tou vodou. Inak fakt neviem, polohrubá múka by až taký rozdiel nemala spraviť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia