Bezlepková medová torta
Medová torta bez lepku
Autor receptu: novalim
Medovníčky sú tradičná vianočná klasika a pravdepodobne nechýbajú na žiadnom štedrovečernom stole. Čo tak ale upiecť si
niečo nové, ale zároveň zachovať tradíciu voňavého medového cesta?* My sme to skúsili a výsledok bol úžasný. Medová torta
bez lepku z nášho chladeného medového cesta s vanilkovou plnkou a čokoládovou polevou bude zaručene chutiť všetkým
milovníkom tohto vianočného tradičného koláčika.
10 ks porcií |
45 (+ chladenie) minút príprava |
12-14 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto premiesime, vyvaľkáme na hrúbku pol cm a vykrojíme z neho
4 kruhy s priemerom asi 18 cm. Pečieme ich na plechu s papierom
na teplote 180 °C asi 12-14 minút. Z odrezkov cesta vykrojíme malé
stromčeky.
- Krém: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme
hustý puding. Necháme ho úplne
vychladnúť. Maslo a práškový cukor
vyšľaháme do krémova a potom
po lyžiciach prišľahávame puding.
Pláty cesta potrieme najprv marhuľovým
džemom a potom vrstvou krému a ukladáme na seba.
Zvyšným krémom potrieme okraje
a povrch torty.
- Naplnenú tortu necháme
v chlade, aby plnka stuhla.
Potom ju polejeme čokoládovou
polevou, na ktorú roztopíme čokoládu
s tukom, ozdobíme stromčekmi
a necháme do druhého dňa odstáť.