Bezlepková medová torta

Medová torta bez lepku

Autor receptu: novalim

Medovníčky sú tradičná vianočná klasika a pravdepodobne nechýbajú na žiadnom štedrovečernom stole. Čo tak ale upiecť si niečo nové, ale zároveň zachovať tradíciu voňavého medového cesta?* My sme to skúsili a výsledok bol úžasný. Medová torta bez lepku z nášho chladeného medového cesta s vanilkovou plnkou a čokoládovou polevou bude zaručene chutiť všetkým milovníkom tohto vianočného tradičného koláčika.

10 ks
porcií
45 (+ chladenie) minút
príprava
12-14 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto premiesime, vyvaľkáme na hrúbku pol cm a vykrojíme z neho 4 kruhy s priemerom asi 18 cm. Pečieme ich na plechu s papierom na teplote 180 °C asi 12-14 minút. Z odrezkov cesta vykrojíme malé stromčeky.
  2. Krém: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme ho úplne vychladnúť. Maslo a práškový cukor vyšľaháme do krémova a potom po lyžiciach prišľahávame puding. Pláty cesta potrieme najprv marhuľovým džemom a potom vrstvou krému a ukladáme na seba. Zvyšným krémom potrieme okraje a povrch torty.
  3. Naplnenú tortu necháme v chlade, aby plnka stuhla. Potom ju polejeme čokoládovou polevou, na ktorú roztopíme čokoládu s tukom, ozdobíme stromčekmi a necháme do druhého dňa odstáť.