Medová roláda

terik - bez fotkyterik, 20. marca 2011

Tento recept patrí medzi obľúbené nakoľko ho môžem skladovať aj dlhší čas. Pečiem ho na vianoce, alebo pri oslavách.

Suroviny

60 dkg
25 dkg
15 dkg
3 ks
3 lyžice
1/2 lyžice
1/2 lyžice
1 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Všetky prísady zmiesime na cesto, ktoré necháme cez noc, alebo aspoň 4 hodiny postáť. Potom cesto rozdelíme na 5 dielov, každý diel vyvaľkáme asi na 2mm hrúbku. Každý diel potrieme slivkovým lekvárom, posypeme nahrubo posekanými orechami, hrozienkami, môžeme dať aj lieskové orechy, alebo mandle.

  2. 2

    Rolády zvinieme. Každú roládu potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 180 stupňou. Po upečení dáme vychladnúť a vložíme každú do mikroténového sáčka aby odstála a zmekla. Režeme ju na druhý deň, chutí výborne a dlho vydrží.

Diskusia k receptu

hanina
Ja to poznám pod názvom "Ružomberský medovníík". Pekávam ho desaťročia na Vianoce / ale pridávam aj presladené ovocie/.
havino
ja som ho už od Vianoc piekla tretí krát,objednávka synov a netere, vždy si rolady zabalím do alobalu, do mikrotenoveho sáčku, čím dlhšie tým lepší, orechy už vobec nesekám, dávam celé, hrozienka a aj brusnice som teraz dala




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia