Tento recept patrí medzi obľúbené nakoľko ho môžem skladovať aj dlhší čas. Pečiem ho na vianoce, alebo pri oslavách.
Postup
-
1
Všetky prísady zmiesime na cesto, ktoré necháme cez noc, alebo aspoň 4 hodiny postáť. Potom cesto rozdelíme na 5 dielov, každý diel vyvaľkáme asi na 2mm hrúbku. Každý diel potrieme slivkovým lekvárom, posypeme nahrubo posekanými orechami, hrozienkami, môžeme dať aj lieskové orechy, alebo mandle.
- 2
Rolády zvinieme. Každú roládu potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 180 stupňou. Po upečení dáme vychladnúť a vložíme každú do mikroténového sáčka aby odstála a zmekla. Režeme ju na druhý deň, chutí výborne a dlho vydrží.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu