Medová roláda

Autor receptu: terik

Tento recept patrí medzi obľúbené nakoľko ho môžem skladovať aj dlhší čas. Pečiem ho na vianoce, alebo pri oslavách.

Suroviny

Postup

  1. Všetky prísady zmiesime na cesto, ktoré necháme cez noc, alebo aspoň 4 hodiny postáť. Potom cesto rozdelíme na 5 dielov, každý diel vyvaľkáme asi na 2mm hrúbku. Každý diel potrieme slivkovým lekvárom, posypeme nahrubo posekanými orechami, hrozienkami, môžeme dať aj lieskové orechy, alebo mandle.
  2. Rolády zvinieme. Každú roládu potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 180 stupňou. Po upečení dáme vychladnúť a vložíme každú do mikroténového sáčka aby odstála a zmekla. Režeme ju na druhý deň, chutí výborne a dlho vydrží.