Medová marlenka

Helena Kohútová
cukrárka kaviarne Sissi v Trenčíne, 17. decembra 2013
Medová marlenka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
60-70 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
100 g
3 PL
300 g
1 ČL
1 PL
2 ks
700 g
Krém:
250 g
1 ks
2 ks
600 ml
4 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: Dáme variť Salko na dve hodiny. V hrnci rozpustíme maslo s medom a cukrom. Vymiešame sódu s octom. Zmiešané pridáme do hrnca s maslom, medom a cukrom a znovu vymiešame. Zmes dáme na oheň a stále miešame, až kým sa vytvorí pena a zmes zhnedne, potom odstavíme. Do zmesi primiešame múku s kakaom. Môžeme pridať vodu a mlieko. Rýchlo pracujeme s cestom.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na šesť častí. Vyvaľkáme ho na papieri na pečenie. Z každého odrežeme okraje, z ktorých vypracujeme siedme cesto na strúhanie. Pred pečením cesto popicháme špáradlom. Pečieme pri teplote 170 °C počas 5 – 7 minút.

  3. 3

    Plnka: Uvaríme puding s cukrom, vyšľaháme maslo a postupne a pridáme Salko. Postrúhame siedme cesto. Vychladnutý puding prišľaháme k maslu. Plnku rozdelíme na šesť častí a natrieme ju na každý plát. Nakoniec natrieme boky a posypeme strúhaným cestom. Hotovú marlenku necháme na stole, kým zmäkne.

Diskusia k receptu

monika611
Marlenka boola vinikajuca aj ked česť vyzerá komplikované dá sa zvládnuť..
V recepte som si všimla všimla jednu chybičku; kedy sa majú pridať vajíčka? Ja som ich supla do tej múky;-)
A este jedna poznamocka.v rozpise surovín chýba KAKAO.;-)inak úžasn. Mnam
overdosed
Hneď na začiatku je chyba. Pise sa tam že recept pripravíte za dve hodiny a v prvej vete je ze : "Dáme variť Salko na dve hodiny."




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia