Medová marlenka
cukrárka kaviarne Sissi v Trenčíne, 17. decembra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Cesto: Dáme variť Salko na dve hodiny. V hrnci rozpustíme maslo s medom a cukrom. Vymiešame sódu s octom. Zmiešané pridáme do hrnca s maslom, medom a cukrom a znovu vymiešame. Zmes dáme na oheň a stále miešame, až kým sa vytvorí pena a zmes zhnedne, potom odstavíme. Do zmesi primiešame múku s kakaom. Môžeme pridať vodu a mlieko. Rýchlo pracujeme s cestom.
- 2
Cesto rozdelíme na šesť častí. Vyvaľkáme ho na papieri na pečenie. Z každého odrežeme okraje, z ktorých vypracujeme siedme cesto na strúhanie. Pred pečením cesto popicháme špáradlom. Pečieme pri teplote 170 °C počas 5 – 7 minút.
- 3
Plnka: Uvaríme puding s cukrom, vyšľaháme maslo a postupne a pridáme Salko. Postrúhame siedme cesto. Vychladnutý puding prišľaháme k maslu. Plnku rozdelíme na šesť častí a natrieme ju na každý plát. Nakoniec natrieme boky a posypeme strúhaným cestom. Hotovú marlenku necháme na stole, kým zmäkne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V recepte som si všimla všimla jednu chybičku; kedy sa majú pridať vajíčka? Ja som ich supla do tej múky;-)
A este jedna poznamocka.v rozpise surovín chýba KAKAO.;-)inak úžasn. Mnam