Medová marlenka
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
60-70 minút príprava |
10 minút na 170 °C |
Postup- Cesto: Dáme variť Salko na
dve hodiny. V hrnci rozpustíme
maslo s medom a cukrom.
Vymiešame sódu s octom.
Zmiešané pridáme do hrnca
s maslom, medom a cukrom
a znovu vymiešame. Zmes
dáme na oheň a stále miešame,
až kým sa vytvorí pena a zmes
zhnedne, potom odstavíme.
Do zmesi primiešame múku
s kakaom. Môžeme pridať vodu
a mlieko. Rýchlo pracujeme
s cestom.
- Cesto rozdelíme
na šesť častí. Vyvaľkáme
ho na papieri na pečenie.
Z každého odrežeme okraje,
z ktorých vypracujeme
siedme cesto na strúhanie.
Pred pečením cesto
popicháme špáradlom.
Pečieme pri teplote 170 °C
počas 5 – 7 minút.
- Plnka: Uvaríme puding
s cukrom, vyšľaháme maslo
a postupne a pridáme Salko.
Postrúhame siedme cesto.
Vychladnutý puding prišľaháme
k maslu. Plnku rozdelíme
na šesť častí a natrieme ju na
každý plát. Nakoniec natrieme
boky a posypeme strúhaným
cestom. Hotovú marlenku
necháme na stole, kým
zmäkne.
|