Medová marlenka

Autor receptu: redakcia

12
porcií
60-70 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Dáme variť Salko na dve hodiny. V hrnci rozpustíme maslo s medom a cukrom. Vymiešame sódu s octom. Zmiešané pridáme do hrnca s maslom, medom a cukrom a znovu vymiešame. Zmes dáme na oheň a stále miešame, až kým sa vytvorí pena a zmes zhnedne, potom odstavíme. Do zmesi primiešame múku s kakaom. Môžeme pridať vodu a mlieko. Rýchlo pracujeme s cestom.
  2. Cesto rozdelíme na šesť častí. Vyvaľkáme ho na papieri na pečenie. Z každého odrežeme okraje, z ktorých vypracujeme siedme cesto na strúhanie. Pred pečením cesto popicháme špáradlom. Pečieme pri teplote 170 °C počas 5 – 7 minút.
  3. Plnka: Uvaríme puding s cukrom, vyšľaháme maslo a postupne a pridáme Salko. Postrúhame siedme cesto. Vychladnutý puding prišľaháme k maslu. Plnku rozdelíme na šesť častí a natrieme ju na každý plát. Nakoniec natrieme boky a posypeme strúhaným cestom. Hotovú marlenku necháme na stole, kým zmäkne.