Bravčová pečienka
Bravčová pečienka

Medailóniky z bravčovej pečienky v orechovej kruste s kuskusom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 15. septembra 2017

Dnešný sviatočný obed.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
štipka
8 PL
1 PL
1 PL
1
2 PL
Príloha:




Postup

  1. 1

    Pečeň som nakrájala na medailóniky. Posypala som ju mletým korením.

    Medailóniky z bravčovej pečienky v orechovej kruste s kuskusom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som si orechy. Zvyknem ich nožom strúhať. Pridala som k nim strúhaný syr a strúhanku zo staršieho rožka. Rozšľahala som vajce a pripravila hladkú múku.

    Medailóniky z bravčovej pečienky v orechovej kruste s kuskusom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečienky som nesolila. Obalila v múke, vo vajci a v orechoch.

    Medailóniky z bravčovej pečienky v orechovej kruste s kuskusom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na panvicu som dala rozohriať masť a olej. Vyprážala som ich na slabšom plameni pomaly pod pokrievkou.

    Medailóniky z bravčovej pečienky v orechovej kruste s kuskusom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vypražené som ukladala na kuchynský papier. Keďže má kuskus orieškovú chuť podávala som ju so šalátom a kuskusom. Hotový kuskus som poliala roztopeným maslom.

    Medailóniky z bravčovej pečienky v orechovej kruste s kuskusom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prajem vám dobrú chuť.

    Medailóniky z bravčovej pečienky v orechovej kruste s kuskusom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

patroveckypitrs
No teda toto. Priznám ešte takúto pečeň som nejedol. Nasadila si mi chrobáka do hlavy. V blízkej dobe vyskúšam. Už to mám uložené.
zolik
velmi zaujimava priprava pecene. tiez som na tu chut zvedava. v mrazaku mam hovädziu, myslis Izka, ze by som ju mohla tiez pripravit na tento Tvoj sposob?
izabella929
@zolik , hovädzie mäso aj pečienka potrebujú dlhšiu tepelnú úpravu...ale urob z kačacej,kuracej, morčacej,,tie sú vhodné na tento recept.
natascha1
Tak toto musím vyskúšať. Viem si k tomu predstaviť ešte podusené jablká na šalotke.
haji
Bezva recept, musí to být chutná dobrota. Jednoduché, rychlé a efektní jídlo! Díky!
sracz
Zaujímavý a určite aj veľmi chutný variant prípravy pečene s novou, teda aspoň pre mňa, technológiou. Podľa Tvojej receptúry, Izka milá, môžem pripraviť aj teľaciu, ktorej dva asi 12 mm plátky ma už dlhšie "strašia" v mrazničke. Ďakujem Ti a čo najsrdečnejšie Ťa pozdravujem. Maj krásne dni plné úsmevov!