Tento výborný šalát z červenej kapusty robím niekoľkokrát do roka, vždy keď máme nejakú rodinnú oslavu alebo posedenie s priateľmi. Dá sa jesť aj sám, ale ja ho mám najradšej k nárezu zo šunky, slaninky a tlačenky. A prečo maturitný? Prvýkrát som ho jedol asi pred štvrťstoročím, tuším v Banskej Bystrici, kde som bol predsedom maturitnej komisie a v rámci pohostenia som ochutnal toto výborné jedlo - samozrejme som si hneď vyžobral recept.
porcií
príprava
Suroviny
1 hlávka |
|
3 ks |
|
250 g |
|
250 g |
|
1 malá |
|
1 fľaša |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Kapustu nakrájame na jemné rezančeky.
-
2
Syr nakrájame na malé kocky.
-
3
Salámu takisto.
-
4
S tatarkou nemusíme robiť žiadne špeciálne ceremónie.
-
5
Všetko spolu zmiešame, vypijeme pivko a Maturitný šalát je hotový.
Diskusia k receptu