Maturitný šalát (fotorecept)

Autor receptu: milan2

Tento výborný šalát z červenej kapusty robím niekoľkokrát do roka, vždy keď máme nejakú rodinnú oslavu alebo posedenie s priateľmi. Dá sa jesť aj sám, ale ja ho mám najradšej k nárezu zo šunky, slaninky a tlačenky. A prečo maturitný? Prvýkrát som ho jedol asi pred štvrťstoročím, tuším v Banskej Bystrici, kde som bol predsedom maturitnej komisie a v rámci pohostenia som ochutnal toto výborné jedlo - samozrejme som si hneď vyžobral recept.

8
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kapustu nakrájame na jemné rezančeky.
  2. Syr nakrájame na malé kocky.
  3. Salámu takisto.
  4. S tatarkou nemusíme robiť žiadne špeciálne ceremónie.
  5. Všetko spolu zmiešame, vypijeme pivko a Maturitný šalát je hotový.