Maturitný šalát (fotorecept)
Autor receptu: milan2
Tento výborný šalát z červenej kapusty robím niekoľkokrát do roka, vždy keď máme
nejakú rodinnú oslavu alebo posedenie s priateľmi. Dá sa jesť aj sám, ale ja ho mám
najradšej k nárezu zo šunky, slaninky a tlačenky. A prečo maturitný? Prvýkrát som ho
jedol asi pred štvrťstoročím, tuším v Banskej Bystrici, kde som bol predsedom
maturitnej komisie a v rámci pohostenia som ochutnal toto výborné jedlo - samozrejme
som si hneď vyžobral recept.
Postup
- Kapustu nakrájame na jemné rezančeky.
- Syr nakrájame na malé kocky.
- Salámu takisto.
- S tatarkou nemusíme robiť žiadne špeciálne ceremónie.
- Všetko spolu zmiešame, vypijeme pivko a Maturitný šalát je hotový.