Čokoládový koláč

Mätové brownies

Autor receptu: anemarka

Neodolateľná čokoládová chuť spojená s osviežujúcou mätou v podobe tohto mäkučkého koláčika :)

45 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu mätového brownie si ako prvý zalejeme mätový čaj - 6 vrecúšok čaju zalejeme asi 1 dl vriacej vody, necháme vylúhovať a vychladnúť.
  2. Vo vodnom kúpeli si roztopíme 250 g horkej čokolády a 100 g masla, necháme vychladnúť. Zvyšných 50 g (alebo aj viac) čokolády nasekáme na kúsky.
  3. V inej mise vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Neskôr pridáme aj vychladený čaj a čokoládu roztopenú s maslom. Nakoniec jemne primiešame aj nasekanú čokoládu alebo ňou posypeme cesto už priamo na plechu. Cesto má byť redšie, no pozor aby nebolo príliš vodnaté.
  4. Cesto nalejeme na plech s papierom na pečenie (môj plech bol približne 20x30 cm). Pečieme na 190 °C asi 30 minút. Koláč bude hotový až zbadáme na povrchu pevnú krustu. Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Dobrú chuť :)