Čokoládový koláč
Mätové brownies
Autor receptu: anemarka
Neodolateľná čokoládová chuť spojená s osviežujúcou mätou v podobe tohto mäkučkého koláčika :)
45 minút príprava |
30 minút na 190 °C |
Postup
- Na prípravu mätového brownie si ako prvý zalejeme mätový čaj - 6 vrecúšok čaju zalejeme asi 1 dl vriacej vody, necháme vylúhovať a vychladnúť.
- Vo vodnom kúpeli si roztopíme 250 g horkej čokolády a 100 g masla, necháme vychladnúť. Zvyšných 50 g (alebo aj viac) čokolády nasekáme na kúsky.
- V inej mise vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Neskôr pridáme aj vychladený čaj a čokoládu roztopenú s maslom. Nakoniec jemne primiešame aj nasekanú čokoládu alebo ňou posypeme cesto už priamo na plechu. Cesto má byť redšie, no pozor aby nebolo príliš vodnaté.
- Cesto nalejeme na plech s papierom na pečenie (môj plech bol približne 20x30 cm). Pečieme na 190 °C asi 30 minút. Koláč bude hotový až zbadáme na povrchu pevnú krustu. Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Dobrú chuť :)